Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kirken sa nei til å leie ut Nidarosdomen for å feire ankomsten av jagerfly til Ørland og Norge. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Kirken sa nei til å leie ut Nidarosdomen for å feire ankomsten av jagerfly til Ørland og Norge. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix les mer

Næringseiendom

Kirken satte ned foten mot å leie ut Nidarosdomen til verdens største våpenprodusent

F-35-produsenten Lockheed Martin fikk først ja til å leie Nidarosdomen, men øverste sjef i Den norske kirke satte til slutt ned foten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Frem til 2025 skal Norge anskaffe inntil 52 kampfly med våpen og utstyr til en verdi av 71,5 milliarder kroner fra Lockheed Martin.

Lockheed Martin F-35B Joint Strike Fighter. Foto: Michael Spooneybarger/Reuters/NTB scanpix

I forbindelse med ankomsten av de første F-35-flyene på norsk jord, skal det holdes en offisiell seremoni på Ørland flystasjon den 10. november.

Lockheed Martin ville i den forbindelse leie Nidarosdomen for å arrangere en konsert og feire ankomsten av de nye kampflyene. De fikk ja til å leie lokalet for rundt 50.000 kroner, skriver NRK.

– Vi tok en intern beslutning på dette og vi vurderte det som et konsertforhold hvor vi holder en konsert med vår organist i en halv time. Vi svarte ja fordi dette er en nasjonal begivenhet og overlevering av en veldig stor kontrakt, sier menighetsforvalter i Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, Jan Schrøder, til kanalen.

Øverste sjef i Den norske kirke, preses Helga Byfuglien, satte imidlertid ned foten da hun fikk høre at den amerikanske våpenprodusenten hadde leid Nidarosdomen.

– Jeg forholder meg til det Kirkemøtet har lagt til grunn – å feire dette i nasjonalhelligdommen er ikke i tråd med hvordan kirken skal forvaltes, sier hun til samme kanal.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Norge Lockheed Martin Ørland Helga Byfuglien Nidarosdomen Næringseiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.