Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Eiendom

Entra knuser forventningene

Eiendomsselskapet Entra overrasker analytikerne med et resultat på 307 millioner kroner fra eiendomsdriften.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Eiendomsselskapet Entra, der staten er største aksjonær, fikk et resultat fra eiendomsdriften på 307 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en oppgang fra 260 millioner kroner i samme periode i fjor og mer enn analytikerne hadde ventet.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans ventet analytikerne et resultat fra eiendomsdriften på 285 millioner kroner.

Resultat før skatt kom på 1,03 milliarder kroner i kvartalet, mot 757 millioner kroner i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 474 millioner kroner. Det høye resultatet skyldes en verdioppskrivning på eiendomsporteføljen på 682 millioner kroner.

Selskapet hadde leieinntekter på 507 millioner kroner, mot 477 millioner kroner i tredje kvartal 2016. Økningen skyldes i all hovedsak fra oppkjøpet av en portefølje av eiendommer på Skøyen og ferdigstillelsen av prosjekter i Srømsveien 96 og Cort Adlers gate 30.

Ifølge selskapet kommer rundt 70 prosent av inntektene fra porteføljer i Oslo.

– Vi venter at antall ledige enheter i komplekser i Oslo vil se en fallende trend fremover som ny netto kontorplass som kommer inn i markedet i 2017 og 2018 er marginal. Dette skyldes lav aktivitet i nybygging og fortsatt høy omsetning fra kommersielle bygg til boligbygg, skriver selskapet i kvartalsrapporten. (Vilkår)

Skøyen Cort Adlers Srømsveien 96 Entra Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.