Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Abba-legenden Bjorn Kristian Ulvaeus er storeier i selskapet Alm Equitys som står bak et leilighetsprosjekt der mange nå forsøker å selge seg ut rett før innflytting. Terje Bendiksby / NTB scanpix
Abba-legenden Bjorn Kristian Ulvaeus er storeier i selskapet Alm Equitys som står bak et leilighetsprosjekt der mange nå forsøker å selge seg ut rett før innflytting. Terje Bendiksby / NTB scanpix les mer

Eiendom

Flykter fra Abba-legendens leilighetsprosjekt rett før innflytting

– Enkelte kunder er kjemperedde.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Boligprisene i både Norge og Sverige har gått rett til himmels de siste årene. Så bråstoppet det i Norge i vår. Nå er nedturen kommet til Sverige.

Nervøsiteten hos aktørene i det svenske boligmarkedet har økt kraftig, og en fersk gjennomgang utført av Svenska Dagbladet (SvD) viser blant annet mange usolgte og tomme leiligheter i nyboligprosjekter i Stockholms-området.

Det har tydeligvis flere merket seg, for rett før innflytting «måkes» det nå ut leiligheter i Abba-profilen Björn Ulvaeus og det børsnoterte eiendomsselskapet Alm Equitys prestisjeprosjekt i Sundbyberg i Stockholm, skriver SvD. Ulvaeus er storeier i Alm Equities med en aksjepost verdsatt til rundt en kvart milliard svenske kroner.

En måned før innflytting er en fjerdedel av de 104 leilighetene avertert til salgs. Drøyt 20 av selgerne er privatpersoner som nå tvinges til å kutte prisene. To selgere skal ha redusert prisantydning med 14 prosent, mens andre så langt har kuttet prisen med fem til ti prosent.

Under innkjøpspris

– Enkelte kunder er kjemperedde og vil bare selge og få pengene tilbake, mens andre er rolige og kan vente, sier Joakim Alm, administrerende direktør og deleier i Alm Equities, til avisen.

Det er to år siden man kunne tegne seg for leiligheter i byggeprosjektet i Sundbyberg, der en kontorbygning skulle bygges om til et leilighetskompleks med 104 leiligheter mellom 24 og 139 kvadratmeter.

De som kjøpte tidlig fikk lavere pris, mens de som kjøpte i siste etappe det siste året ifølge SvD har kjøpt ganske dyrt. Avisen har vært i kontakt med eiendomsmegleren i prosjektet som sier at flere av dem som selger seg ut nå har gått under innkjøpspris.

Alm Equities vil imidlertid ikke berøres stort av salgsbølgen, da selskapet ifølge direktøren bare har et par usolgte leiligheter i prosjektet.(Vilkår)

Boligmarkedet Stockholm Boligpriser Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.