Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
- Jeg har aldri tid til å lese en avis eller til bare å sitte og ikke gjøre noe, det er alltid noe som skjer, sier daglig leder Soliman Sarwar (43) ved Privatmegleren Panorama på Nordstrand. Det er årsaken til at han var en landets best betalte eiendomsmeglere ifjor med over syv millioner kroner i skattbar inntekt. Foto: Mikaela Berg
- Jeg har aldri tid til å lese en avis eller til bare å sitte og ikke gjøre noe, det er alltid noe som skjer, sier daglig leder Soliman Sarwar (43) ved Privatmegleren Panorama på Nordstrand. Det er årsaken til at han var en landets best betalte eiendomsmeglere ifjor med over syv millioner kroner i skattbar inntekt. Foto: Mikaela Berg les mer

Eiendom

Rekker ikke å kjøpe båten han drømmer om: – Det er jobbing jobbing jobbing

Eiendomsmegler Soliman Sarwar (43) tjente over syv millioner kroner i fjor, men jobber så mye at han ikke har tid til å kjøpe båten han drømmer om.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Skatteligningen for 2016 viser at fjoråret ble et godt år for de mest profilerte eiendomsmeglerne her i landet. På DNs topp 15 liste var hele seks av de best betalte meglerne tilknyttet Privatmegleren, blant dem Soliman Sarwar (43) som er medeier i kontoret på Nordstrand.

– Det høres sikkert ut som en klisjé, men det er jobbing jobbing jobbing, sier Sarwar om bakgrunnen for hans skattbare inntekt på 7,4 millioner kroner i fjor. Et resultat av over hundre boligsalg anslår han.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve (36) slo konkurrentene ned i støvlene ifjor

Ingen over

Sarwar er kun slått av meglerkollega Fredrik Dyve som driver Privatmeglerens kontor på Skøyen i Oslo, det største i kjeden. Dyve har i flere år toppet inntektslisten for eiendomsmeglere og kunne i fjor glede seg over en skattbar inntekt på over 13 millioner kroner.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve er medeier Privatmeglerens kontor på Skøyen, det største i kjeden, og inntar også i år lønnstoppen for eiendomsmeglere. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sarwar tror han og Dyve har én ting til felles:

– Du må greie å planlegge dagen på en best mulig måte. Jeg tror vi er flinke på struktur, å få mest mulig ut av dagen, sier Sarwar som sjelden har tid til å sette seg ned med en avis eller se på tv, men gjerne setter av tid til trening.

Sarwar har jobbet som eiendomsmegler i 15 år og er i tillegg medeier i Privatmeglerens kontorer på Manglerud og Grünerløkka, samt i Privatmegleren Nye Boliger. Ifølge toppselgeren er han ikke lenger motivert av pengene, men vil gjerne bli størst.

– Jeg vil selge mest mulig og skape mest mulig, hva jeg tjener har ikke noe si, sier han.

Vil du vite prisutviklingen for din bolig hvert år frem til og med 2020?

Sjekk hvordan prisen på din bolig vil utvikle seg fremover, dersom prognosene slår til.

Stor digital boligspesial med prognoser, artikler og kommentarer for alle 19 fylker og seks store byer i Norge.

Se DNs boligspesial her

Vis mer

Båtdrømmer

Selv om Dyve hadde nesten dobbelt så stor inntekt som Sarwar i fjor, slår Nordstrands-megleren ham med en formue på ni millioner kroner. Mens Dyve har bygget funkisbolig i Bærum og realisert guttedrømmen om hytte i Sandefjord, holder Sarwar seg i barndomstraktene på Søndre-Nordstrand med kone og tre barn i alderen 7-13 år.

– Vi har et hus vi trives godt i. Jeg kommer aldri til å flytte til Oslo vest, det er hundre prosent sikkert, sier Sarwar som bruker det lille han har av fritid til å engasjere seg i lokalmiljøet som fotballtrener og styremedlem i Bjørndal idrettsforening. Formuen har han foreløpig ingen planer om å bruke til hyttekjøp.

– Da må døgnet få flere timer. Skal jeg kose meg gjør jeg andre ting, vi reiser mye. Båt har jeg lenge hatt planer om. Hver mars og april går jeg og titter på båter, men ender med ikke å kjøpe noe, for jeg har ikke tid. Og hvis jeg ikke har tid til å kjøpe, hvordan skal jeg da ha tid til å bruke den? sier Sarwar.

– Men bil er jeg glad i, innrømmer han. Neste uke leveres hans nye Porsche Panamera Sport Turismo med en prislapp på 1,8 million kroner.

Den erfarne vestkantmegleren Camilla Sem tjente best av de tre kvinnene på DNs oversikt over de best betalte eiendomsmeglerne i bransjen i fjor. Foto: Mikaela Berg

Erfarne megler på topp

For øvrig preges topplisten av rekke Oslo vest-meglere som Terje Tinholt, Tom Elliot Johnsen, Christoffer Askjer og Nils Nordvik, samt advokat Camilla Sem som tjente mest av de tre kvinnene på listen. Tonje Borthen, som leder Eiendomsmegler 1 Nybygg i Trondheim, har i årevis vært blant landets mestselgende meglere, mens Bergens-advokat Stein Herland og eiendomsmegler Christian Haatuft ser ut til å tjene godt blant annet på salg av fritidseiendom på Geilo. (Vilkår)

Privatmegleren eiendomsmegler Soliman Sarwar Fredrik Dyve Skatt Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.