Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Corona-eier Constellation Brands har inngått avtale om å kjøpe 9,9 prosent av aksjene i cannabisselskapet Canopy Growth. Foto: Susana Gonzalez/Bloomberg
Corona-eier Constellation Brands har inngått avtale om å kjøpe 9,9 prosent av aksjene i cannabisselskapet Canopy Growth. Foto: Susana Gonzalez/Bloomberg les mer

Finans

Corona-eier satser på cannabis

Øldistributør inngår samarbeid med cannabisselskap.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den amerikanske øldistributøren Constellation Brands kjøper nesten ti prosent av Canopy Growth Corporation, verdens største børsnoterte cannabisselskap, melder CNBC.

Constellation, som blant annet har det populære ølmerket Corona i sin portefølje, planlegger å produsere cannabisinnfuserte drikkevarer for massemarkedet.

Administrerende direktør Rob Sands i Constellation sier i et intervju med Wall Street Journal at han ser det som høyst sannsynlig at marihuana blir legalisert over hele USA. Inntil det skjer vil han ikke ville selge produkter som inneholder cannabis i landet, ei heller i de statene som allerede har legalisert cannabis i rekreasjonsøyemed. I stedet vil selskapet se utenfor landets grenser, for eksempel Canada, som er forventet å innføre ny lovgivning som tillater salg av slike produkter i løpet av 2018.

Constellation Brands er inne på S&P 500-listen over USAs største selskaper og ventes å omsette for 7,3 milliarder dollar (snaut 60 milliarder kroner) inneværende år.

Canopy Growth er notert på Toronto-børsen i Canda. Selskapet har en markedsverdi på 2,2 milliarder kanadiske dollar (cirka 13 milliarder kroner).(Vilkår)

Constellation Brands Canopy Growth Corporation Corona Øl Cannabis Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.