Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Investor Petter Stordalen kjøper Sveriges største leverandør av bedriftsboliger Foto: Stina Stjernkvist
Investor Petter Stordalen kjøper Sveriges største leverandør av bedriftsboliger Foto: Stina Stjernkvist les mer

Eiendom

Stordalen kjøper svensk boligutleier

Investor Petter A. Stordalen kjøper Sveriges største leverandør av bedriftsboliger, og ønsker nå å bli stor på langsiktig utleie av leiligheter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Petter A. Stordalens nystartede selskap Strawberry Living blir majoritetseier i selskapet Företagsbostäder. Med sine 1400 fullt møblerte leiligheter er selskapet størst i Sverige innen longstay-segmentet, det vil si langsiktig utleie av leiligheter. Planene for Strawberry Living er nå å vokse kraftig på det nordiske markedet.

- Det finnes ingen standardgjest eller et standard opphold. Derfor må vi som jobber med losji kunne tilby ulike typer opphold tilpasset gjestens behov. Longstay-trenden der mennesker ønsker opphold over lengre perioder har vokst veldig de siste årene og vi vil være med på å utvikle tilbudet innenfor dette markedet, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding

Ifølge meldingen fra selskapet er såkalte longstay-besøk en av de raskest voksende trendene innen reisebransjen akkurat nå. Dette dreier seg i hovedsak om møblerte leiligheter som i stor grad benyttes av selskaper med ansatte som bor hjemmefra i lengre perioder. Leilighetene ligger sentralt og holder en høy standard.

Forventer sterk utvikling

Petter A. Stordalen forventer at den kraftige utviklingen i longstay-segmentet vil fortsette.

- Dette er et marked jeg tror kommer til å øke kraftig og raskt. På den ene siden blir det stadig vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet. På den andre blir de store selskapene stadig større, og deres ansatte reiser mer. Kombinert øker dette etterspørselen etter longstay-opphold. Det er veldig spennende å begi seg inn på et marked som bidrar til å løse problemer for selskaper og menneskene som jobber der, sier Stordalen i pressemeldingen.

Det opplyses ikke i meldingen hva Stordalen betaler for majoritetsandelen i Företagsbostäder.

Stordalen eier fra før Nordic Choice Hotels som driver 190 hoteller i Norden og Baltikum. Med Strawberry Living og majoritetseierskap i Företagsbostäder ønsker Stordalen å vokse ytterligere innen losji på det nordiske markedet.

Fortsetter som sjef og eier

Företagsbostäder har 1400 møblerte leiligheter i Stockholm, Gøteborg, Malmø, Linköping, Helsingborg og Lund. Samlet gir den nye investeringen Stordalens hotellportefølje et bredere tilbud som er mer i linje med dagens etterspørsel, ifølge selskapet.

Selskapet Strawberry Living ble opprettet i oktober, og oppkjøpet av Företagsbostäder ble sluttført 26. oktober. Det er Preservo Holding AB og Charlotte Dellblad AB som er selgerne. Charlotte Dellblad fortsetter i sin rolle som administrerende direktør i selskapet, og de selgende partene fortsetter som minoritetseiere i selskapet. Avtalen avventer godkjenning av det svenske konkurransetilsynet. (Vilkår)

Sverige hotell Petter Stordalen Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.