Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Orkanen Irma passerte gjennom Hollywood 10. september. Ekstremvær koster USA dyrt. Foto: The Washington Post/The Washington Post/Getty Images
Orkanen Irma passerte gjennom Hollywood 10. september. Ekstremvær koster USA dyrt. Foto: The Washington Post/The Washington Post/Getty Images les mer

Utenriks

USA bruker over 1,6 milliarder kroner - hver eneste dag - på opprydding etter ekstremvær

Amerikanske myndigheter bruker daglig 200 millioner dollar på oppryddingsarbeid etter tre store orkaner og omfattende skogbranner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det opplyste Brock Long, direktør for USAs føderale etat for krisehåndtering FEMA (Federal Emergency Management Agency), i en høring i Senatet tirsdag.

Utfordringene som orkanene Irma, Harvey og Maria har skapt, er på et nivå som FEMA aldri før har registrert, opplyste Long. Han fortalte videre om de enorme kostnadene som de store skogbrannene i California har ført til. Skogbrannene har forårsaket de største ødeleggelsene han noensinne har sett, opplyste han til senatorene.

Long takket senatorene for å sikret 52 milliarder dollar (omkring 425 milliarder kroner) i krisehjelp til nå, men la til at det videre oppryddingsarbeidet vil få skyhøye kostnader.

FEMA ber nå Kongressen ta nødvendige skritt for å gjenopprette strømforsyningen på Puerto Rico og sikre at elektrisitetsnettet på øya blir mer solid enn før.(Vilkår)

USA Ekstremvær Klima Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.