Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Olje og energiminister Terje Søviknes har fått spørsmål om driften av Goliat-plattformen, som har hatt en rekke problemer etter at produksjonen startet i mars i fjor. Her fra Johan Sverdrup-feltet. Foto: Tommy Ellingsen
Olje og energiminister Terje Søviknes har fått spørsmål om driften av Goliat-plattformen, som har hatt en rekke problemer etter at produksjonen startet i mars i fjor. Her fra Johan Sverdrup-feltet. Foto: Tommy Ellingsen les mer

goliat

SV truer med å klage inn oljeministeren til kontrollkomiteen

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) kan bli klaget inn til kontrollkomiteen etter hans håndtering av Goliat-saken.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

SV er så misfornøyde at de vurderer å klage ham inn til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, bekrefter SVs Lars Haltbrekken overfor Dagbladet.

Goliat-plattformen, som drives av ENI, har hatt en rekke problemer etter at produksjonen startet i mars i fjor. De ble stengt ned, men gjenåpnet igjen 3. oktober tross alvorlige feil på plattformen og advarsler fra tilsynsmyndighetene.

Kun to dager senere ga Petroleumstilsynet ordre om å stenge produksjonen igjen.

– Dette er en forferdelig alvorlig sak. Søviknes framstår som en statsråd uten styring, sier Haltbrekken.

Sammen med SV har han sendt spørsmål til Søviknes hvor de spør om oljeministeren mener ENI er skikket til å drive Goliat-feltet, og om de gjentatte sikkerhetsproblemene vil få konsekvenser for selskapet.

Om ikke Søviknes svarer godt nok for seg, vurderer SV å ta saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Oljeministeren sier han vil samarbeide med kontrollkomiteen om saken går så langt. Samtidig ber han Haltbrekken sette seg mer inn i petroleumsforvaltning.

(©NTB)(Vilkår)

Sosialistisk Venstreparti Dagbladet Lars Haltbrekken Terje Søviknes Eni goliat
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.