Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Johan H. Andresen og døtrene Katharina G. Andresen og Alexandra G. Andresen som har arvet mye av farens formue, er blant de rikeste i Norge. Photo: Frédéric Boudin / Ferd
Johan H. Andresen og døtrene Katharina G. Andresen og Alexandra G. Andresen som har arvet mye av farens formue, er blant de rikeste i Norge. Photo: Frédéric Boudin / Ferd les mer

Privatøkonomi

To tredjedeler av Norges 100 rikeste er arvinger

67 prosent av Norges hundre rikeste er arvinger. I tillegg er kun en femtedel av dem som troner på formuetoppen, kvinner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klassekampen har gått gjennom skattelistene for 2016 og analysert Norges 100 rikeste målt i ligningsformue. Det viser at blant av de rikeste er to tredjedeler arvinger og halvparten tilhørende Oslo-området.

26 av de 100 rikeste er kvinner. Det utgjør en svak nedgang i kvinneandelen fra 2015, da den lå på 30 av 100. I tillegg er kvinnene nesten utelukkende arvinger.

Rike menn tjener betydelig mer enn rike kvinner

I 2016 hadde de 100 personene på formuetoppen en snittinntekt på 34,7 millioner kroner. Kvinnene tjente betydelig mindre enn mennene: 7,7 millioner kroner mot 44,2.

Når det gjelder gjennomsnittlig formue er det derimot ingen kjønnsforskjell. Den gjennomsnittlige formuen for kvinnene er 1,89 milliarder kroner mot mennenes 1,88.(Vilkår)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Rikdom Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.