Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Johan H. Andresen og døtrene Katharina G. Andresen og Alexandra G. Andresen som har arvet mye av farens formue, er blant de rikeste i Norge. Photo: Frédéric Boudin / Ferd
Johan H. Andresen og døtrene Katharina G. Andresen og Alexandra G. Andresen som har arvet mye av farens formue, er blant de rikeste i Norge. Photo: Frédéric Boudin / Ferd les mer

Privatøkonomi

To tredjedeler av Norges 100 rikeste er arvinger

67 prosent av Norges hundre rikeste er arvinger. I tillegg er kun en femtedel av dem som troner på formuetoppen, kvinner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Klassekampen har gått gjennom skattelistene for 2016 og analysert Norges 100 rikeste målt i ligningsformue. Det viser at blant av de rikeste er to tredjedeler arvinger og halvparten tilhørende Oslo-området.

26 av de 100 rikeste er kvinner. Det utgjør en svak nedgang i kvinneandelen fra 2015, da den lå på 30 av 100. I tillegg er kvinnene nesten utelukkende arvinger.

Rike menn tjener betydelig mer enn rike kvinner

I 2016 hadde de 100 personene på formuetoppen en snittinntekt på 34,7 millioner kroner. Kvinnene tjente betydelig mindre enn mennene: 7,7 millioner kroner mot 44,2.

Når det gjelder gjennomsnittlig formue er det derimot ingen kjønnsforskjell. Den gjennomsnittlige formuen for kvinnene er 1,89 milliarder kroner mot mennenes 1,88.(Vilkår)

Rikdom Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.