Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Yuhong Jin Hermansen er største eier i syndikatet som nå selger Statens Hus i Stavanger. Her sammen med konsernsjef Ingvald Løining i DSD. Foto: Tommy Ellingsen
Yuhong Jin Hermansen er største eier i syndikatet som nå selger Statens Hus i Stavanger. Her sammen med konsernsjef Ingvald Løining i DSD. Foto: Tommy Ellingsen les mer

Eiendom

Nytt storsalg i Stavanger

Statens hus i Stavanger er solgt til Storebrand. Prisen er trolig opp mot 800 millioner kroner. Transaksjonen er den tredje store i oljebyen i år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Det er Storebrand Eiendomsfond Norge KS som nå har kjøpt Statens Hus like utenfor sentrum av Stavanger. Selger er et syndikat tilrettelagt av NRP Finans as. NRP Finans er tilrettelegger av investeringer innen eiendom, shipping og offshore.

- Markedet er skarpt og man må strekke seg langt for å få de beste eiendommene. Utover det, kommenterer vi ikke salgsprisen, sier Truls Nergaard, leder av Eiendom i Storebrand Asset Management AS, i en pressemelding.

Etter det Dagens Næringsliv har grunn til å tro er bruttoprisen trolig opp mot 800 millioner kroner for eiendommen. Det er Herfo Finans et selskap kontrollert av Yuhong Jon Hermansen som er den største eieren i selgersyndikatet.

Store eiendomssalg

Transaksjonen er den tredje store i Stavanger dette året. I februar i år betalte Nordea Liv 777 millioner kroner for to eiendommer i sentrum av Stavanger. Nylig solgte Øgreid-familien Stavangers mest sentrale eiendomskvartal til et fond administrert av Union Eiendomskapital.

Storebrand Eiendomsfond Norge KS er eid i hovedsak av pensjonskasser og stiftelser.(Vilkår)

Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.