Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Planer om å flytte mange statistikere mellom Oslo og Kongsvinger blir ikke tatt godt i av de ansatte. Bilder viser SSBs lokaler i Akersveien 26 i Oslo. Foto: Javad Parsa
Planer om å flytte mange statistikere mellom Oslo og Kongsvinger blir ikke tatt godt i av de ansatte. Bilder viser SSBs lokaler i Akersveien 26 i Oslo. Foto: Javad Parsa les mer

Arbeidsliv

Ny uro i SSB: Flytter 66 årsverk mellom Oslo og Kongsvinger

SSB ønsker å flytte 66 årsverk til og fra Oslo og Kongsvinger. 58 av de berørte får helt nye arbeidsoppgaver.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Interne høringsnotater Finansavisen har fått tilgang til, viser at Statistisk sentralbyrå (SSB) jobber med en stor flytte- og omorganiseringsplan, parallelt med kuttene i forskningsavdelingen.

Ifølge planen skal totalt 66 årsverk flyttes til og fra Kongsvinger. Kun åtte av årsverkene vil fortsette i sine nåværende jobber, mens 58 årsverk flyttes til helt andre statistikkområdet og får nye arbeidsoppgaver.

- Voldsom nedvurdering

– Det er en voldsom nedvurdering av våre oppgaver. Vi er ansatt ut fra hvilken utdannelse og interesser vi hadde, og har brukt årevis på å bygge kompetanse innen vårt statistikkfelt. Vi tror dette vil sette kvaliteten og produksjonen mye tilbake, noe som også vil gå ut over analyser og forskning, sier en sentral statistiker som ikke vil navngis.

De 58 berørte personene må lære opp andre til å overta egen jobb, før de selv må lære seg et nytt statistikkområde og fagfelt.

SSB-ledelsens primære argument for å flytte på statistikerne er at det sikrer geografisk samling av alle som driver med samme arbeidsområde.ledelsens primære argument for å flytte på statistikerne er at det sikrer geografisk samling av alle som driver med samme arbeidsområde.(Vilkår)

Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.