Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Arbeidsliv

SSB-sjefen til nok et møte med finansministeren fredag

SSB-sjef Christine Meyer skal fredag møte finansminister Siv Jensen til et tredje oppklaringsmøte om omorganiseringen i statistikkbyrået.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det blir et tredje oppklaringsmøte mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganiseringsprosessen i statistikkbyrået. Det er klart etter oppklaringsmøtet de to hadde onsdag, som var det andre på litt over en uke.

Neste møte finner sted fredag denne uken.

– Jeg har hatt et godt møte med finansminister Siv Jensen i dag. Vi har diskutert tiltak for å skape ro rundt omorganiseringsprosessen i SSB. Situasjonen er fortsatt komplisert og vi trenger noe mer tid. Jeg ser frem til å diskutere dette videre i et nytt møte med finansministeren på fredag, sier SSBs administrerende direktør Christine Meyer i en uttalelse.

Etter onsdagens møte med finansministeren forlot Meyer Finansdepartementet uten å snakke med et stort pressekorps som hadde møtt opp utenfor.

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)

SSB Christine Meyer Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.