Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Finansminister Siv Jensen (Frp) svarer på spørsmål fra pressen SSB-saken i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) svarer på spørsmål fra pressen SSB-saken i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix les mer

Arbeidsliv

Jensen svarer ikke på om hun har tillit til SSB-sjef Christine Meyer

Både i Stortingets spørretime og til pressen unnlot finansminister Siv Jensen (Frp) å svare på direkte spørsmål om hun har tillit til SSB-sjef Christine Meyer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Finansminister Siv Jensen (Frp) holdt onsdag sitt andre oppklaringsmøte med SSB-sjef Christine Meyer om den pågående omorganiseringen i statistikkbyrået.

Etter møtet ble det klart at det blir et tredje oppklaringsmøte fredag.

Jensen opplyste i Storinget onsdag at hun i møtet med Meyer fikk presentert forslag som hun skal bruke tid på å sette seg inn i før de to på nytt skal ha et møte.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

I Stortingets spørretime onsdag spurte Sp-representant Sigbjørn Gjelsvik om Jensen mener det har vært klokt av SSB å sette i gang arbeidet med omorganiseringen før utvalget har levert sin rapport og om Jensen har tillit til at dagens ledelse er i stand til «å bringe SSB tilbake til den situasjonen det skal være i».

Saken fortsetter etter videoen:

– Jeg synes spørsmålene representanten Gjelsvik reiser understreker kompleksiteten. Jeg er enig i at det er komplekst. Jeg er enig i at det er mange debatter som har pågått lenge og jeg er også enig i at den bør bringes til opphør så fort som mulig. Det holder jeg på med. Jeg gjør det med det største alvor. Jeg går inn i dette så grundig som jeg bare kan, nettopp for at jeg kan prøve å bidra til at denne saken bringes til ro, sier Jensen.

På direkte spørsmål fra pressen på om hun har tillit til SSB-sjef Christine Meyer, svarer Jensen at hun nå først og fremst er opptatt av å gå gjennom saken.

– Det avgjørende er at SSB oppfattes som uavhengig, sier Jensen.

– Er de det?

– De har vært det og de skal være det, svarer Jensen. (Vilkår)

SSB Christine Meyer Siv Jensen Fremskrittspartiet Finansdepartementet Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.