Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
if skadeforsikring varsler dyrere forsikringer de neste årene på grunn av alle ekstremværhendelsene. På bildet lenser mannskap fra Sivilforsvaret vann fra en kjeller i Tvedestrand tidligere i høst,. Foto: Kristian Vabo / NTB scanpix
if skadeforsikring varsler dyrere forsikringer de neste årene på grunn av alle ekstremværhendelsene. På bildet lenser mannskap fra Sivilforsvaret vann fra en kjeller i Tvedestrand tidligere i høst,. Foto: Kristian Vabo / NTB scanpix les mer

Klima

Forsikringene dine kan bli dyrere på grunn av mer ekstremvær

If Skadeforsikring sier forsikring kan bli dyrere som en konsekvens av større skader som følge av økt nedbør.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi lever i en verden hvor det skjer noe med vær og klima som vi i forsikringsbransjen merker gjennom våre tall og statistikker, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If Skadeforsikring til Nationen.

If har omkring 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum. Clementz understreker at prisene vil øke på sikt over de neste tiårene.

– Prisene på forsikringene vil kunne bli dyrere som en konsekvens av mer omfattende skader som følge av økt nedbør, men på sikt over de neste tiårene, sier Clementz.

Gjennomsnittlig utbetaling per skadetilfelle har doblet seg de siste fem årene sammenlignet med gjennomsnittet de siste 32 årene.

– Forsikring dreier seg om å håndtere risiko. At det blir flom eller styrtregn, er ikke noe som overrasker oss. Vi har tatt høyde for ulike værsituasjoner i våre budsjetter. Den store hendelsen i år er alt vannet på Sørlandet. Det som er nytt, er at flommene gjentok seg to og en halv gang, sier Clementz.(Vilkår)

Ekstremvær If Skadeforsikring Sigmund Clementz Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.