Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kommunikasjonssjef Therese R. Wålen (til venstre) sier Christine Meyers versjon av samtalene mellom departementet og den nå avgåtte SSB-sjefen er sterkt misvisende. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Kommunikasjonssjef Therese R. Wålen (til venstre) sier Christine Meyers versjon av samtalene mellom departementet og den nå avgåtte SSB-sjefen er sterkt misvisende. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Politikk

– Jeg vil sterkt tilbakevise Meyers påstand

Finansdepartementet bekrefter at stillingen til SSB-forsker Erling Holmøy var oppe i flere samtaler med Christine Meyer. Men det skal ha dreid seg om modeller, ikke hans innvandringsrolle.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den avgåtte SSB-sjefen Christine Meyer sa til VG søndag kveld at hun fikk beskjed om i en uoffisiell telefonsamtale at alt ville «gå fint» om Erling Holmøy fikk tilbake jobben i SSBs forskningsavdeling.

Meyer fortalte videre til VG at samtalen var uanstendig, utidig politisk innblanding i en uavhengig institusjon.

Avviser påstandene

Kommunikasjonssjef Therese R. Wålen i Finansdepartementet har en helt annen beskrivelse av telefonsamtalen mellom departementet og Meyer.

– Jeg vil sterkt tilbakevise Meyers påstand om at vi har sagt at hvis Holmøy flyttes tilbake til forskningsavdelingen, vil alt gå fint. Så enkelt er det ikke. Det var ikke noe hemmelig med denne kontakten, sier Wålen.

Dette var en del av dialogen hvor finansdepartementet vurderte flere ulike løsninger som kunne bidra til å skape ro, ifølge Wålen.

– Holmøy én av få med kunnskap

– Det var ikke én samtale som Meyer viser til, men flere. Holmøys navn var oppe i samtalene fordi han er en av få som kan den viktige modellen DEMEC, på samme måte som de forskerne med god kjennskap til modellen Mozart var en del av dialogen. Det ble både vurdert om Holmøy og andre nøkkelpersoner burde forbli i forskningsavdelingen for å sikre modellene, og om modellene burde flyttes ut sammen med forskerne, sier Wålen.

Hun bekrefter at det var ekspedisjonssjef Amund Holmsen i økonomiavdelingen som hadde samtalene med Meyer om dette.

Erling Holmøy er SSB-forskeren bak regnskap om hva innvandring vil koste landet på sikt. Han er blant de rundt 25 forskerne som opprinnelig fikk beskjed om at de ikke får fortsette i forskningsavdelingen etter omorganiseringen av SSB. Nå er hele omorganiseringen satt på vent.(Vilkår)

Finansdepartementet Christine Meyer Erling Holmøy Siv Jensen SSB Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.