Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Dagen før Greenpeace og Natur og Ungdom møter staten i Oslo tingrett i rettssaken der de har saksøkt staten for oljeboring fikk Norge prisen Fossil of the Day fra et internasjonalt klimanettverk. Her er Truls Gullowsen, leder i Greenpeace Norge og Natur og Ungdoms leder Ingrid Skjoldvær med en isskulptur utenfor Oslo tinghus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Dagen før Greenpeace og Natur og Ungdom møter staten i Oslo tingrett i rettssaken der de har saksøkt staten for oljeboring fikk Norge prisen Fossil of the Day fra et internasjonalt klimanettverk. Her er Truls Gullowsen, leder i Greenpeace Norge og Natur og Ungdoms leder Ingrid Skjoldvær med en isskulptur utenfor Oslo tinghus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix les mer

Miljø

Fossil-pris til Norge under klimatoppmøtet i Bonn

Norges forsvar av oljeboring i Arktis resulterte i prisen Fossil of the Day under klimatoppmøtet i Bonn mandag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Prisen deles ut av Climate Action Network, som er et verdensomspennende nettverk med 1.100 miljøorganisasjoner.

Nettverket peker på at Norge mindre enn seks måneder etter undertegnelsen av Parisavtalen tillot ny oljeleting i Arktis.

Greenpeace og Natur og Ungdom mener begge at prisen til Norge var vel fortjent.

– De fortsetter å bore etter olje og forsyner verden med enda mer fossilt brennstoff mens de later som at de er miljøbevisste helter på internasjonale forhandlinger. Dette er helt paradoksalt, sier Truls Gullowsen, leder av Greenpeace Norge.

Tirsdag starter rettssaken der Greenpeace sammen med Natur og Ungdom har saksøkt staten for brudd på Grunnlovens paragraf 112, som slår fast at staten skal verne om naturen og miljøet for fremtidige generasjoner.(Vilkår)

Norge Climate Action Network Bonn Greenpeace Natur og Ungdom Miljø
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.