Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Illustrasjonsbilde: imo Jaakonaho / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde: imo Jaakonaho / NTB scanpix les mer

Utenriks

Kilder: HSBC betaler kjempebot for å unngå skattesak

Den sveitsiske avdelingen av banken HSBC skal ha gått med på å betale en milliardbot til franske myndigheter for å ha hjulpet kunder å unndra skatt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det opplyser ikke navngitte kilder hos den franske påtalemyndigheten.

HSBC Private Bank må betale 300 millioner euro, nesten 2,9 milliarder norske kroner, i bot. Samtidig er saken mot morselskapet HSBC Holdings droppet.

Det er første gang den franske påtalemyndigheten inngår en slik avtale. Forliket er i tråd med nye regler som gjør det mulig for selskaper mistenkt i slike saker, eller for korrupsjon, å forhandle om en bot i stedet for en rettssak.

HSBC ble i fjor anklaget for å ha hjulpet kunder med å skjule minst 1,67 milliarder euro i skatteparadiser. Morselskapet var først mistenkt for ikke å hatt tilstrekkelig oppsyn med datterselskapet, men ytterligere etterforskning førte til mistanke om at HSBC aktivt bidro til «bedragersk praksis», ifølge en kilde tett på etterforskningen.

Saken er rullet opp i etterkant av lekkasjen Swissleaks i 2008, som avslørte hvordan banker bidro til skatteunndragelser.

Varsleren Herve Falciani ble dømt in absentia til fem års fengsel for næringsspionasje i en sveitsisk domstol i 2015.(Vilkår)

HSBC HSBC Holdings Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.