Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Boliginvestorene dominerer for tiden markedet i Bergen. Bildet viser boligprosjektet Nyhavn Brygge i Bergen, bygget av Selvaag Bolig. - Vi bommet på alt, sier Selvaag-sjefen om det prosjektet. Foto: Selvaag Bolig
Boliginvestorene dominerer for tiden markedet i Bergen. Bildet viser boligprosjektet Nyhavn Brygge i Bergen, bygget av Selvaag Bolig. - Vi bommet på alt, sier Selvaag-sjefen om det prosjektet. Foto: Selvaag Bolig les mer

Eiendom

Boligspekulanter ser ut av Oslo

Profesjonelle boligkjøpere ser på andre byer enn Oslo. I Bergen dominerer nå spekulantene på boligmarkedet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Det kommer fram i en ringerunde NRK har gjort til eiendomsmeglere i de fem største norske byene: Firmaer som tidligere kun drev i Oslo, kjøper nå leiligheter over hele Norge. For å bremse veksten I Oslo, strammet regjeringen inn på boliglånskravene og innførte egne særkrav.

Vil du vite prisutviklingen for din bolig hvert år frem til og med 2020?

Sjekk hvordan prisen på din bolig vil utvikle seg fremover, dersom prognosene slår til.

Stor digital boligspesial med prognoser, artikler og kommentarer for alle 19 fylker og seks store byer i Norge.

Se DNs boligspesial her

Vis mer

Ønsker virkemidler

– Vi ser pågang fra investorer som har nådd toppen og ikke lenger finner boligmarkedet i Oslo interessant. Nå ser de i stedet på mulighetene i Bergen, Stavanger og Trondheim, forteller journalist Torgeir Hågøy i næringseiendomsmagasinet Estate.

Byråd for byutvikling i Bergen, Anna Elisa Tryti (Ap), vil beskytte vanlige boligkjøpere i budkrigen med eiendomsinvestorer.

– Vi er i dialog med statsråd Jan Tore Sanner. De store byene ønsker seg virkemidler som sikrer levende bomiljøer med barnefamilier i sentrum, sier Tryti.(Vilkår)

Boligmarkedet Jan Tore Sanner Boligpriser Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.