Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Representanter for budgiverne klapper etter at Leonardo da Vincis kunstverk ble solgt for 3,7 milliarder kroner på Christies natt til torsdag norsk tid. Foto: Julie Jacobson/AP/NTB Scanpix
Representanter for budgiverne klapper etter at Leonardo da Vincis kunstverk ble solgt for 3,7 milliarder kroner på Christies natt til torsdag norsk tid. Foto: Julie Jacobson/AP/NTB Scanpix les mer

Utenriks

Da Vinci-maleri solgt for 3,7 milliarder kroner

Kunstverket «Salvator Mundi» ble i natt verdens dyreste etter å ha blitt solgt for 3,7 milliarder kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Leonardo da Vincis maleri «Salvator Mundi» ble natt til torsdag norsk tid solgt på auksjonshuset Christie's i New York til den historiske summen 450 millioner dollar. Den heftige budrunden varte i 20 minutter og på det meste var seks budgivere med i kampen om maleriet, ifølge The Guardian.

Verdens dyreste kunstverk

Den svimlende prisen, som tilsvarer 3,7 milliarder kroner, er den høyeste noensinne for et kunstverk, både privat og på auksjon.

Prisen ble mot slutten presset opp 20 og 30 millioner dollar per bud.

– Budgiverne reflekterte viktigheten av maleriet og noen av dem var bevisst på at prisen ville gå høyere enn deres bud. Sannsynligvis visste de at det ville være rom på slutten av budrunden, sa Christies administrerende direktør, Guillaume Cerutti etter auksjonen.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt maleriet eller hvor personen kommer fra.

Tidligere har Willem de Koonings «Interchange» blitt solgt privat for 300 millioner dollar.

Tjente 332 millioner dollar

Den forrige eieren av kunstverket, den russiske forretningsmannen Dmitrij Rybolovlev, tjente godt på salget etter å ha kjøpt maleriet i 2013 for 127 millioner dollar. Det betyr at han de siste fire årene har tjent 332 millioner dollar på maleriet.

Maleriets tittel betyr «Verdens frelser» og antas av eksperter å være ett av svært få av Da Vincis verker som har overlevd århundrene siden hans død. Maleriet er portrett av Jesus Kristus og ble malt rundt år 1500 til Frankrikes kong Ludvig XII, og frem til tidlig dette århundret var det antatt å være forsvunnet.(Vilkår)

New York Christie's Dmitrij Rybolovlev Christies Vincis Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.