Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Åge Hareide tok Malmö til Champions League, men setter VM-kvalifiseringen med Danmark høyere. Her hylles han av spillerne i Dublin etter den avgjørende seieren over Irland. Foto: Liselotte Sabroe/NTB Scanpix
Åge Hareide tok Malmö til Champions League, men setter VM-kvalifiseringen med Danmark høyere. Her hylles han av spillerne i Dublin etter den avgjørende seieren over Irland. Foto: Liselotte Sabroe/NTB Scanpix les mer

Sport

Hareide får litt vondt av Norge

Åge Hareide feilet med Norges fotballherrer, men hadde en perfekt kveld da han ledet Danmark til VM denne uken. Bortsett fra møtet med en irsk journalist.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mens Island, Sverige og Danmark legger neste års sommerferie til Russland, blir Norge nok en gang sofaslitere foran et stort fotballmesterskap. Åge Hareide er den siste til å være skadefro.

– Nei, jeg vet hvordan det føles, og opplevde det selv da vi mislyktes mot Tsjekkia i playoff i 2005. Jeg synes det norske landslaget har fått mye refs, noe jeg får litt vondt av. Det kan påvirke gutta som skal gjøre en god jobb. Jeg er sikker på at Lars Lagerbäck vil gi dem oppbackingen de trenger, sier Hareide.

Åge Hareide

Navn: Åge Hareide

Alder: 64

Stilling: Landslagstrener for Danmarks herrelag i fotball.

Aktuell: Har ført danskene til VM på første forsøk og laget til sitt første mesterskap siden 2012.

Vis mer

Denne playoffen ble definitivt en bedre opplevelse for Hareide og hans danske elever. Etter 0–0 på hjemmebane mot Irland, hamret stjernen Christian Eriksen inn tre mål i 5–1-seieren i returoppgjøret i Dublin. Også RBK-yndling Nicklas Bendtner fikk nettkjenning. Siden er Hareides tid blitt tilbrakt i Molde.

– Jeg har akkurat handlet hummer fra bryggen. Den skal nytes, sier han.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Å få Danmark til VM. Det er det største jeg har opplevd i karrieren, men det ble mange lange dager og netter med forberedelser og analyser. Nå er jeg ute av boblen og det føles lettere å leve.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg kjeftet på en irsk journalist i Dublin. Han kritiserte høylytt både vårt og Irlands lag foran pressen etter 0–0-kampen, uten å stille et eneste spørsmål. Jeg ser at mange fikk med seg det lille opptrinnet, så jeg burde ha unngått å skape en sånn «headliner» helt på slutten. Det beste ville vært å gå forbi.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Min lagkaptein Simon Kjær. Christian Eriksen har fått masse ros, men også Simon fortjener det samme. Han er en stille leder – en av de mest profesjonelle jeg noen gang han jobbet med.

– Hva gjør du i helgen?

– Jeg skal følge barnebarnet mitt på fotballtrening. I tillegg blir det en familiesammenkomst, som vi vanligvis har når jeg er hjemme.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Det må bli bacalao! Det liker jeg å lage med gode venner og god drikke.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da reiser jeg tilbake til København for å planlegge mulige basecamper til VM. Så er det å se videre mot trekningen 1. desember. Jeg håper vi får møte Russland, Panama og en annen overkommelig motstander.(Vilkår)

Danmark Fotball Idrett Sport
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.