Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Få tillitsvalgte i LO stat oppgir å ha vært med på å påvirke utfallet ved omstillinger i form av nedbemanning, omorganisering og konkurranseutsetting. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Få tillitsvalgte i LO stat oppgir å ha vært med på å påvirke utfallet ved omstillinger i form av nedbemanning, omorganisering og konkurranseutsetting. Foto: Heiko Junge / Scanpix les mer

Arbeidsliv

Statlige ansatte vil ha slutt på «liksom-involvering» ved omstilling

Bare en firedel av de tillitsvalgte i LO Stat opplever at de har reell innflytelse ved omstilling på arbeidsplassen. De vil ha slutt på «liksom-involvering».

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En undersøkelse Fafo har gjort for LO Stat viser at sju av ti ansatte i staten eller offentlig eide virksomheter har vært gjennom en omstilling de siste to årene. Det inkluderer nedbemanning, omorganisering og konkurranseutsetting, skriver Dagsavisen.

Bare en firedel av de tillitsvalgte i LO Stat sier de hadde reell innflytelse over omstillingsprosessen. Bare en av åtte oppgir å ha vært med på å påvirke utfallet.

– Det er en skremmende utvikling og et symptom på at det går i feil retning, sier LO Stat-leder Egil André Aas. Han ber kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ta tak i temaet.

Sanner: Ansatte er godt fornøyde

– Festtalene må bli mer enn bare prat. Jeg forventer at han tar tak i denne «liksom-involveringen».

Sanner svarer ved å vise til departementets medarbeiderundersøkelser. De viser at de ansatte er godt fornøyde med å jobbe i staten.

– Undersøkelsen viser at de ansatte opplever å ha innflytelse over arbeidsoppgavene og handlingsrom til å løse dem. Samtidig må vi hele tida jobbe med å forbedre oss, også når det gjelder samarbeid og gjennomføring av omstillingsprosesser, skriver statsråden i en epost til avisen.(Vilkår)

LO Stat LO Jan Tore Sanner Fafo Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.