Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Klima

Ylva ruller inn over Nord-Norge

Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for stormen Ylva i Nord-Norge. Meldingen om uværets første skader kom tidlig torsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Et tre har blåst ned og ligger tvers over veien. Entreprenør på vei for å få dette fjernet. Enn så lenge er E6 stengt, skriver politiet i Nordland på Twitter. En person kjørte på treet da det falt ut i veibanen rett foran bilen, men det er kun snakk om materielle skader, opplyser politiet.

Ved Kattfjordeidet på Kvaløya utenfor Tromsø blåste en buss av veien litt før klokken 6. Sjåføren var alene i bussen, og kan ifølge politiet ha fått mindre skader.

I Fauske har takplater blåst ned fra et næringsbygg. Brannmannskaper jobber for å sikre bygget.

Varselet, som først ble utstedt onsdag kveld, gjelder for Troms, Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten.

Folk oppfordres til å være forsiktige og sikre løse gjenstander. På det meste kan vindstyrken komme opp mot 50 meter per sekund i kastene. Stormen vil i hovedsak ramme indre strøk, opplyser Meteorologisk institutt.

På Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten er vinden ventet å minke torsdag kveld i sør. I nord vil den først avta fredag morgen, det samme gjelder for Troms.(Vilkår)

Været Klima
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.