Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Toppsjef i IIH Nordic, Henrik Stenmann, er ikke lenger i tvil om at firedagersuken bidrar til høyere effektivitet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
Toppsjef i IIH Nordic, Henrik Stenmann, er ikke lenger i tvil om at firedagersuken bidrar til høyere effektivitet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen les mer

Arbeidsliv

Jobber mindre – ble 20 prosent mer effektive

Vil du ha mer tid til trening og ta fri fredager? Les oppskriften på hvordan det danske selskapet IIH samtidig økte effektiviteten med 20 prosent.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Her vil vi kun jobbe fire dager i uken, sier toppsjef Henrik Stenmann i IIH Nordic.

I januar beskrev DN hvordan firmaet hadde innført firedagersuke.

Nå viser det seg at selskapet har økt effektiviteten med 20 prosent.

Sjefen lenger i tvil om at det var en riktig beslutning å droppe en arbeidsdag.

– Fra årsskiftet og frem til nå har vi arbeidet 14.000 timer mindre i virksomheten, men holdt den samme omsetning og profitt som året før, fordi vi nå arbeider på andre og mer effektive måter. Det har økt vår produktivitet med 20 prosent, sier Stenmann til Børsen.

Aldri har de ansatte vær mer fornøyde.

Etter en 30-timers arbeidsuke, tar de helga allerede på torsdag ettermiddag.

Selv har Stenmann gått ned 15 kilo etter at selskapet gikk over til firedagersuke.

Firmaet dyrker nå en sunnere livsstil, hvor økologisk gulrøtter og oppskåret frukt er en del av hverdagen.

Game changeren er ifølge toppsjefen en teknikk som tvinger de ansatte til 25 minutters intenst arbeid, for så å ta fem minutters pause. Metoden er en italiensk forskningsbasert oppfinnelse som kalles «Pomodoro».

En liten rød lykt på pulten viser når kolleger er i konsentrasjon. Da er det ikke lov å avbryte med spørsmål.

– Avbrudd er et stort problem for mennesker som sitter i landskap. Et annet stort problem er at man sitter foran pc-en og sliter med å komme i gang. Her er det på med øreklokker, tenne lampen og så rett på: «Hvor mye kan jeg greie på 25 minutter?», forklarte han til DN.

Han mener metoden bidrar til et høyere konsentrasjonsnivå.

– For mitt eget vedkommende kan jeg se, at jeg lettere kommer i gang med de kjedelige oppgavene når jeg skal konsentrere meg intensivt i 25 minutter, sier han til Børsen

Selskapet jobber systematisk med å bekjempe tidstyver. Ett av tiltakene er et oppgjør med outlook-diktaturet (outlook er et epostprogram, red.anm.).

– Vi er gått bort fra at Outskal diktere våre møter enten det skal vare en hel eller halv time. Nå holder vi møter på 20 minutter eller 45 minutter i spesielle tilfeller. Det betyr bedre møteledelse og bedre forberedelse når det er satt en deadline for møtet, påpeker Stenmann. (Vilkår)

Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.