Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Donald Trump møtte indianske krigsveteraner i Det hvite hus mandag. Foto: Susan Walsh/AP Photo
President Donald Trump møtte indianske krigsveteraner i Det hvite hus mandag. Foto: Susan Walsh/AP Photo les mer

Utenriks

Dro en Pocahontas-spøk om senator da indianere ble hyllet i Det hvite hus

Donald Trump benyttet mandag et arrangement for å ære indianske krigsveteraner til å gjøre narr av en demokratisk senator som sier at hun har indiansk bakgrunn.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Trump ønsket navajo-indianere velkommen til Det hvite hus mandag. Der hyllet han dem for sin innsats under annen verdenskrig. Trump kalte dem «utrolige» og «svært spesielle folk». Så sa han:

– Vi har en representant i Kongressen som de sier var her for svært lenge siden. De kaller henne Pocahontas. Men vet dere hva, jeg liker dere, sa Trump.

Trump har flere ganger gjort narr av senator Elizabeth Warren fra Massachusetts etter at hun sto frem og sa at hun har indianske gener.

Warren kommenterer Trumps uttalelse mandag slik overfor MSNBC:

– Det er svært synd at USAs president ikke engang klarer å komme seg gjennom en seremoni ved å ære disse heltene uten å måtte lire av seg rasevås, sier hun.

– Usmakelig

Indianske ledere har omtalt Trumps tidligere utfall mot Warren som fornærmende og usmakelig. Noen demokrater mener uttalelsene er rasistiske.

Etter mandagens opptreden sa Det hvite hus' pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders at det «slett ikke var presidentens mening» å komme med det Warren kaller rasevås.

– Jeg tror det folk finner mest støtende, er at senator Warren lyver om sitt opphav, sa Sanders.

Warren sa i et intervju med AP for fem år siden at hun og hennes brødre var blitt fortalt av sine foreldre Don og Pauline Herring at familien hadde indiansk bakgrunn.(Vilkår)

Donald Trump Elizabeth Warren Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.