Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket. Foto: Elin Høyland
Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket. Foto: Elin Høyland les mer

Arbeidsliv

– Over halvparten av kvinner i alderen 25–30 har opplevd trakassering

Kvinner med universitetsgrad er ifølge ny måling mest utsatt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

43 prosent kvinner over 17 år har opplevd krenkende eller plagsom seksuell oppmerksomhet, viser nye tall fra Ipsos.

I aldersgruppen 25–30 er tallet 65 prosent.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.

– Men ikke nå, når vi gjennom kampanjen får dokumentert hva som er situasjonen. Unge jenter i arbeidslivet, uten fast jobb, er sårbare arbeidsmessig. Det gjør dem mer utsatt i forhold til sjefer eller andre personer som har makt og innflytelse over deres arbeidsdag, sier hun til avisen.

Meningsmålingen er gjennomført på telefon i perioden 20.–22. november med 918 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen.

Mens 43 prosent av de spurte kvinnene svarer ja, svarer 56 prosent nei og en prosent vet ikke. 14 prosent av mennene svarte ja på spørsmålet «Har du noen gang opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet som du opplevde som krenkende eller plagsom?", mens 86 prosent svarer nei.

Bjurstrøm sier at de i aldersgruppen 25–39 er hardest rammet og at det stemmer godt overens med ombudets erfaringer.(Vilkår)

Metoo Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.