Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Iraks oljeminister Jabbar Ali Hussein Al-Luiebi fotografert under Opecs ministermøte i Wien i november i fjor. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB Scanpix
Iraks oljeminister Jabbar Ali Hussein Al-Luiebi fotografert under Opecs ministermøte i Wien i november i fjor. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB Scanpix les mer

Olje

Iraks oljeminister: Opec forlenger produksjonskuttavtalen

Opec og ti andre oljeprodusenter er enige om å forlenge avtalen om produksjonskutt ut neste år, opplyser Iraks oljeminister Jabbar Ali Hussein al-Luiebi.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

De 14 medlemslandene i oljekartellet Opec og ti andre land går dermed med på å forlenge produksjonskuttet med ni måneder.

Ifølge Reuters pågår det diskusjoner om Opec-landet Libya skal inngå blant landene som skal minske produksjonen. Tidligere har Libya blitt unntatt denne avtalen, fordi landets oljeindustri har blitt kraftig berørt av konflikter og uroligheter i landet.

På tampen av fjoråret ble 24 land enige om å begrense sin oljeproduksjon. Det førte til at oljeprisene steg, etter å ha vært under 30 dollar fatet tidligere samme år.

Avtalen som oljekartellets medlemmer inngikk og som de øvrige landene, blant dem Russland, sluttet seg til, gikk ut på et samlet kutt i produksjonen på 1,8 millioner fat per dag. Den nåværende avtalen varer fram til mars neste år, og forlenges altså til slutten av 2018 etter torsdagens avgjørelse.

(©NTB)(Vilkår)

Olje
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.