Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Forsvarsminister Jim Mattis har tro på diplomatisk løsning overfor Nord-Korea. Her ankommer han Pentagon torsdag. Foto: Brendan Smialowski/AFp photo/NTB scanpix
Forsvarsminister Jim Mattis har tro på diplomatisk løsning overfor Nord-Korea. Her ankommer han Pentagon torsdag. Foto: Brendan Smialowski/AFp photo/NTB scanpix les mer

Utenriks

Mattis tror på diplomatisk løsning i Nord-Korea

USAs forsvarsminister Jim Mattis har fortsatt tro på diplomatiske virkemidler i forsøket på å forbedre forholdet mellom Nord-Korea og USA.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg vil ikke si at diplomati ikke har fungert, sa Mattis.

– Vi vil fortsette å jobbe diplomatisk, vi vil fortsette å jobbe gjennom FN og FNs sikkerhetsråd, og det er vi helt bestemt på, sa han.

Nord-Koreas oppskyting onsdag var den første siden 15. september. Regimet i Pyongyang har pådratt seg omverdenens vrede ved å utvikle atomvåpen og langtrekkende missiler.

- Styrket posisjon

– Samtidig vil våre diplomater snakke fra en styrket posisjon fordi vi har militære alternativer, sa Mattis.

Myndighetene i USA har lenge gjort det klart at de ikke vil godta at Nord-Korea får fungerende atomvåpen som kan nå USA. Nordkoreanerne insisterer på at de må ha slike våpen for å skremme USA fra å angripe dem.(Vilkår)

Nord-Korea FN FNs sikkerhetsråd Kim Jong-un Jim Mattis Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.