Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Volkswagen-sjef Oliver Schmidt sitter nå varetektsfengslet i USA og risikerer flere år i fengsel. Bildet av Schmidt er tatt av myndighetene etter arrestasjonen. Foto: Handout/Reuters/NTB Scanpix
Volkswagen-sjef Oliver Schmidt sitter nå varetektsfengslet i USA og risikerer flere år i fengsel. Bildet av Schmidt er tatt av myndighetene etter arrestasjonen. Foto: Handout/Reuters/NTB Scanpix les mer

Motor

Fengslet Volkswagen-leder: Jeg ble trent til å lyve

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det slo ned som en bombe i 2015 da amerikanske myndigheter avdekket at Volkswagen hadde jukset med utslippstall for VWs dieselmotorer. De reelle utslippene var opptil 40 ganger høyere enn tillatt.

Jukset har kostet VW milliarder av dollar, og det tyske finansdepartementet uttalte i høst at dieselskandalen utgjør en risiko for landets økonomi.

I januar ble lederen for Volkswagens regelverk-kontor, Oliver Schmidt, arrestert av FBI på flyplassen i Miami da han sto klar for hjemreisen til Tyskland. Schmidt innrømmet i sommer å ha kjent til jukset med utslippsdata fra den tyske bilgigantens dieselbiler i USA.

Schmidt (48) skal ha fortalt i dommeravhør at han ble trent av selskapsledelsen i Volkswagen til å lyve om dieselutslippene, noe han gjorde i et møte han hadde med amerikanske miljømyndigheter for to år siden, skriver Bloomberg.

Får trolig dommen onsdag

I forkant av møtet med miljømyndighetene i California skal Schmidt ifølge Bloomberg ha fått et manuskript med hva han skulle si, i tillegg til advokathjelp.

– Beklageligvis gikk jeg med på å følge det. Sett i ettertid skulle jeg aldri gått med på å møte dr. Ayala den dagen. Eller enda bedre, jeg burde ha gått til det møtet, ignorert instruksjonene jeg fikk og innrømmet at det var en «jukseenhet» i motorene til VWs dieselbiler, og at VW hadde jukset i nesten et tiår, sier Schmidt i en skriftlig erklæring til retten.

Volkswagen har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Det er ventet at Schmidt vil få sin dom onsdag denne uken.(Vilkår)

Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.