Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sjef i Aker Solutions Luis Araujo (th) sammen med finansdirektør Svein Stoknes under fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal i år. Foto: Per Ståle Bugjerde
Sjef i Aker Solutions Luis Araujo (th) sammen med finansdirektør Svein Stoknes under fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal i år. Foto: Per Ståle Bugjerde les mer

Oljeservice

Aker Solutions vinner Johan Castberg-kontrakter verdt fire milliarder

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet står klar med første leveranse til Johan Castberg allerede i andre kvartal neste år.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tirsdag morgen leverte Statoil offisielt utbyggingssøknaden for Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Like etter kom det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeserviceselskapet Aker Solutions med en melding om at det har vunnet kontrakter på Johan Castberg verdt fire milliarder kroner.

Aker Solutions skal levere subsea produksjonssystemet til Johan Castberg og designe toppsiden av den flytende produksjonsenheten (FPSO) ved Statoils Johan Castberg-felt.

Første levering neste år

FPSOen kommer til å bli den største som noensinne har vært offshore Norge.

Produksjonssystemet vil bestå av 30 brønner med vertikale subsea-trær, brønnhodet, to satellittstrukturer, ti templates og manifolder, og tolling.

Arbeidet starter i desember. Aker Solutions anlegg i Norge, Storbritannia, Malaysia og Brasil vil være involvert i arbeidet. De første leveringene ventes klare i andre kvartal neste år. Alt skal være levert innen andre halvår i 2023.

Oppdraget vil bli bokført blant ordrene for fjerde kvartal, opplyser selskapet.

– Demonstrerer konkurransekraft

– Vår tidlige involvering og sterke samarbeid med Statoil har bidratt til å halvere utviklingskostnadene og gjort det mulig for dette strategisk viktige prosjektet å fortsette fremover, sier administrerende direktør Luis Araujo i Aker Solutions i en melding.

– Det er gledelig å se at norske leverandører nok en gang demonstrerer konkurransekraft og skal spille en sentral rolle i utbyggingen av Johan Castberg. Nasjonal sysselsetting under utbyggingen er anslått til i underkant av 47 000 årsverk, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil i en pressemelding. (Vilkår)

Oljeservice
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.