Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Arkivbilde. Med innebygget sim-kort – såkalt eSim – i telefonen slipper man å bytte sim-kort når man bytter abonnement. Man kan også koble et nesten ubegrenset antall dingser til abonnementet sitt. Foto: Eivind Senneset
Arkivbilde. Med innebygget sim-kort – såkalt eSim – i telefonen slipper man å bytte sim-kort når man bytter abonnement. Man kan også koble et nesten ubegrenset antall dingser til abonnementet sitt. Foto: Eivind Senneset les mer

Teknologi

Snart slipper du dette i telefonen din

Telenor blir verdens første operatør som er sertifisert til å koble dingser til mobilnettet uten sim-kort.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Telenor meldte tirsdag om at de er den første mobiloperatøren i verden som har fått sertifisering for en eSim-plattform av den globale bransjeorganisasjonen GSMA.

– Vi er svært glade for å ha blitt sertifisert. Det er svært strenge sikkerhetskrav til sertifiseringen. Hittil er det bare fire selskaper globalt som er sertifisert. Telenor Norge blir den første operatøren. Her er det mange flinke folk som har jobbet godt med å gjøre Telenor klar for eSIM, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og leder av Telenor Skandinavia i en pressemelding.

Kan overføre selv

eSim betyr at sim-kortene vi bruker i dag erstattes av en brikke bygget inn i telefoner og annet utstyr som kan kobles til mobilnettet. eSim kan omprogrammeres slik at man ikke trenger å bytte sim-kort når man bytter operatør eller telefon, men kan overføre abonnementet sitt selv til et nytt eSim. Ordningen fjerner også begrensningen på antall sim-kort knyttet til et abonnement.

– Kanskje slår du på din nye telefon i butikken og får opp en liste over aktuelle mobiloperatører. Du velger da for eksempel Telenor, kommer inn på Mitt Telenor, og kjøper- eller benytter abonnementet du allerede har. Dette er en spennende utvikling, som vil forenkle både for kundene og oss, sier Svendsen i pressemeldingen.

Først i dingser

eSim vil i første omgang bli vanlig i annet utstyr enn smarttelefoner, siden teknologien fortsatt er ganske ny og umoden, melder Telenor.

Biler, smartklokker, strømmålere, alarmsystemer, smarthus-produkter og lignende kommer til å være de første som tar i bruk eSim. Teknologien vil også komme til smarttelefoner, pc-er og nettbrett når produsentene velger å bygge dette inn.

Både Samsung og Apple har allerede smartklokker med eSim innebygget, uten at dette kan utnyttes av alle norske abonnenter.

Å produsere og distribuere sim-kort til abonnentene er både kostbart og tidkrevende siden de ofte sendes i posten og man tidvis må skifte sim-kort. eSim har også en miljømessig fordel ved at produksjon og avfall reduseres kraftig.(Vilkår)

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Mobil eSim Telenor Berit Svendsen Samsung Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.