Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Den saudiarabiske prinsen Miteb bin Abdullah er en av en rekke korrupsjonssiktede personer som er blitt løslatt. Prisen for bin Abdullahs løslatelse? 1 milliard dollar. Foto: Philippe Wojazer
Den saudiarabiske prinsen Miteb bin Abdullah er en av en rekke korrupsjonssiktede personer som er blitt løslatt. Prisen for bin Abdullahs løslatelse? 1 milliard dollar. Foto: Philippe Wojazer les mer

no_topic

Korrupsjonssiktede prinser får betale seg fri i Saudi-Arabia

En rekke høyprofilerte prinser, ministre og forretningstopper som ble siktet for korrupsjon i Saudi-Arabia, har nå inngått avtale om å betale seg fri.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Totalt er 159 personer siktet etter at saudiarabiske myndigheter anslo at minst 100 milliarder dollar er blitt misbrukt som følge av underslag og korrupsjon de siste tiårene. Til sammen 320 personer er blitt avhørt.

Mange av de siktede er høyprofilerte prinser, forretningstopper og ministre. Femstjernershotellet Ritz-Carlton i Riyadh har fungert som et varetektsfengsel for de mest profilerte siktede i saken.

– De fleste korrupsjonssiktede er blitt enige om en avtale om utbetaling, og vi går gjennom de siste detaljene i avtalene, sier riksadvokat Saud Al Mojeb.

Korrupsjonsaksjonen er den største i saudiarabisk historie.

Prins Miteb bin Abdullah har allerede inngått et forlik på 1 milliard dollar, og han er nå blitt løslatt.

Prinsen har imidlertid også blitt avsatt som militærsjef, noe som har livnært spekulasjoner om at den mektige kronprinsen Mohammed bin Salman, som også er saudiarabisk forsvarsminister, bruker korrupsjonsaksjonen til å samle kontroll over sikkerhetstjenestene.

Saudiarabiske myndigheter har på sin side uttalt at aksjonen er ment for å hamle opp med utbredt korrupsjon i kongedømmet.

(©NTB)(Vilkår)