Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Spesialetterforsker Robert Mueller vil ha opplysninger om Trump-transaskjoner fra Deutsche Bank. Foto: Larry Downing/Reuters/NTB scanpix
Spesialetterforsker Robert Mueller vil ha opplysninger om Trump-transaskjoner fra Deutsche Bank. Foto: Larry Downing/Reuters/NTB scanpix les mer

Utenriks

Robert Mueller krever Trump-opplysninger fra Deutsche Bank

Spesialetterforsker Robert Mueller krever at tyske Deutsche Bank utleverer opplysninger om transaksjonene til president Donald Trump, ifølge flere medier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mueller leder granskingen av Russlands angivelige innblanding i den amerikanske valgkampen i 2016. Tirsdag meldte den tyske næringsavisen Handelsblatt at Mueller har stevnet Deutsche Bank får å få opplysninger knyttet til Trump og hans familiemedlemmer.

En ikke navngitt kilde bekrefter også overfor nyhetsbyrået AFP at Deutsche Bank har fått et Trump-relatert krav. Men Trumps advokat Jay Sekulow benekter at banken har mottatt et slikt krav.

– Ingen innstevning har blitt utstedt. Vi har bekreftet dette med banken og andre kilder, sier advokaten.

Innstevningen ble mottatt av banken for flere uker siden, ifølge Handelsblatt, som spekulerer på om Mueller derfor har mottatt flere av opplysningene. En intern etterforskning i Deutsche Bank avdekker ingen mistenkelige forbindelser mellom Trump og Russland hittil.

Trump har flere forbindelser med Deutsche Bank, og hans forretninger skyldte banken snaue 300 millioner dollar sommeren 2016. Også Trumps kone Melania, datter Ivanka og hennes ektemann Jared Kushner er kunder av Deutsche Bank.

Muellers gransking av Trump har intensivert de siste månedene. I oktober ble Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates siktet av Mueller for en rekke forhold, blant annet for å ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og for å ha skjult dette for myndighetene.(Vilkår)

Robert Mueller Deutsche Bank Russland Donald Trump Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.