Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Antall passasjerer som fløy med Norwegian i november økte med 11 prosent. Foto: Per Thrana
Antall passasjerer som fløy med Norwegian i november økte med 11 prosent. Foto: Per Thrana les mer

Luftfart

Norwegian flyr flere - men marginene faller

Lavprisselskapet Norwegian fløy 2,52 millioner passasjerer i november, men klarte heller ikke denne måneden å øke inntektene per passasjerkilometer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norwegian fraktet 2,52 millioner passasjerer i november, sammenlignet med 2,26 millioner passasjerer i samme periode i fjor. Det en økning på 11 prosent.

Passasjerveksten avtok imidlertid fra oktober da Norwegian fløy 3,14 millioner passasjerer. Konsernsjef Bjørn Kjos er likevel fornøyd med økningen.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen i et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping der vi flyr, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Inntektene per passasjerkilometer faller

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, som viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket, falt i november, sammenlignet med samme periode i fjor. Norwegians kabinfaktor var på 83,7 prosent, mot 84,0 prosent i november forrige år.

Inntektene per passasjerkilometer (yielden) falt i november til 33 øre, ned fra 34 øre i fjor – et fall på fire prosent. Den gjennomsnittlige flydistansen økte med 13 prosent i perioden. Inntekten per passasjerkilometer påvirkes av hvor langt selskapet flyr.

I oktober var yielden på 39 øre.

Totalkapasiteten opp 28 prosent

Norwegian gjennomførte 99,1 prosent av de planlagte flyvningene i november, og punktligheten var på 80,2 prosent.

Både den totale kapasiteten (ASK) og inntektsgivende setekilometer (RPK) økte med 28 prosent i perioden.

Den totale kapasiteten viser hvor mange setekilometer selskapet har fløyet i perioden. Dersom et fly med 100 seter flyr én kilometer har man produsert 100 setekilometer. Den inntektsgivende setekilometeren angir antallet setekilometer fløyet der man har passasjerer i setene.

Rød advent

Forrige måned fikk Norwegian levert sin aller nyeste Dreamliner, i tillegg til et nytt Boeing 737–800. Dette var selskapets siste leveranser av fly for i år. Dette året har Norwegian fått 32 nye fly i flåten.

Norwegian har gått en rød adventstid i møte på børsen med et fall på 4,62 prosent så langt i desember. Det kommer i forlengelsen av et større fall i starten av november. Så langt i år er aksjen ned 39,5 prosent på Oslo Børs.(Vilkår)

NORWEGIAN AIR SHUTTLE ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Fly Bjørn Kjos Norwegian Luftfart
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.