Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Sturla Henriksen har fått ny jobb. Foto: Mikaela Berg
Sturla Henriksen har fått ny jobb. Foto: Mikaela Berg les mer

Arbeidsliv

Sturla Henriksen blir spesialrådgiver i FN

Avtroppende direktør Sturla Henriksen (61) i Norges Rederiforbund er utnevnt til spesialrådgiver for havene i FNs Global compact-organisasjon.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I august ble det kjent at Henriksen skulle slutte i Rederiforbundet etter å ha sittet ti år i sjefsstolen. I fjor la han sammen med DNV GL fram en rapport om hvordan man skal få en mer miljøvennlig skipsfart. I sin nye stilling som spesialrådgiver vil han forfølge dette temaet videre.

– Han vil i denne rollen bistå FN med å styrke det internasjonale samarbeidet mellom næringsliv og myndigheter for å fremme bærekraftig utvikling av verdenshavene, opplyser Rederiforbundet.

– Havene er vårt største og viktigste felleseie, og de er kritisk viktige for å nå FNs vedtatte mål om global bærekraftig vekst og velstandsutvikling. Havenes fremtid er et felles globalt ansvar, og da må næringslivet involveres aktivt og forpliktende i prosessene, sier Sturla Henriksen.(Vilkår)

Sturla Henriksen FN Arbeidsliv
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.