Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Olav Nils Sunde vurderer å børsnotere Color Group, eieren av fergeselskapet Color Line. Foto: Hampus Lundgren
Olav Nils Sunde vurderer å børsnotere Color Group, eieren av fergeselskapet Color Line. Foto: Hampus Lundgren les mer

Shipping

Color Group mot børs

Olav Nils Sunde-eide Color Group, eieren av fergerederiet Color Line, vurderer børsnotering.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en pressemelding onsdag skriver Color Group at selskapet har igangsatt en prosess for å vurdere muligheten for en notering på Oslo Børs.

Generasjonsskifte

Selskapet skriver at detaljene i den potensielle transaksjonen ikke er fastsatt og at det heller ikke er noen garanti for at prosessen fører frem til en børsnotering.

–Vi tror at investorer vil sette pris på muligheten til fremtidsrettet eksponering mot reiseliv i et attraktivt geografisk marked. Etter betydelige investeringer og strømlinjeforming av driften, er Color Line i dag et svært veldrevet selskap som kombinerer vekst, lønnsomhet og utbyttekapasitet med fremtidsrettede miljøsatsinger. Selskapet har en moderne fartøysflåte og er i ferd med å bygge verdens største plug-in hybridferge, skriver konsernsjef Trond Kleivdal i pressemeldingen.

ColorGroup omsatte ifjor for nær fem milliarder kroner med et driftsresultat før skatt på over 500 millioner kroner.

Dersom selskapet blir børsnotert, vil dagens eneeier, O.N. Sunde as, som eies av Olav Nils Sunde (64), fortsette som en vesentlig eier og medspiller, melder selskapet som legger til at bakgrunnen for en eventuell børsnotering og nedsalg henger sammen med et pågående generasjonsskifte der O.N. Sunde-konsernet ønsker «en noe mer diversifisert investeringsportefølje». Ved siden av Color Group har O.N. Sunde store investeringer knyttet til alt fra tekstilselskapet Voice Norge, kjemibedriften Sunpor Kunstoff i Østerrike og Gresvig, eieren av sportsutstyrskjedene G-Sport, G-Max og Intersport.

Arctic Securities, DNB Markets og SEB Markets er i forbindelse med den mulige børsnoteringen engasjert som finansielle rådgivere, mens BA-HR er engasjert som juridisk rådgiver for selskapet.

Selger halvparten?

Finansdirektør Bjørn Paulsen i O.N. Sunde understreker at det foreløpig kun er snakk om sonderinger.

–Hvis vi skulle gå for en børsnotering, tenker jeg det vil skje en gang i løpet av 2018, sier han.

–Hvor stor andel av Sundes aksjer i Color Group vil i så fall bli solgt?

–Vi sier vi fortsatt vil være en stor aksjonær, men vi vil være fleksible. Det er vel ofte sånn at opprinnelig eier i slike transaksjoner blir sittende igjen med mellom 40 og 60 prosent, og jeg antar det vil ligge et sted der.

–Dere skriver i meldingen at en børsnotering "vil øke Color Groups evne til å finansiere ytterligere vekstprosjekter". Hva tenker dere på da? Konkurranse om avtalen Hurtigruten nå har med staten?

–Color Group har et uttalt mål om å vokse, og vi ser stadig på nye prosjekter. Men det er ikke noe veldig konkret som ligger bak her; snarere at en børsnotering til gjøre det enklere å hente kapital dersom det skulle bli behov for det, sier Paulsen. (Vilkår)

Color Group Oslo Børs DNB Markets Olav Nils Sunde Trond Kleivdal Shipping
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.