Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fra venstre: Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i FrP og Carl I. Hagen, vararepresentant i Stortinget møtte opp som tilskuere da Stortinget behandlet et forslag fra AP om at Stortingsrepresentanter og vararepresentanter ikke kan sitte i Nobelkomiteen. Foto: Fartein Rudjord
Fra venstre: Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i FrP og Carl I. Hagen, vararepresentant i Stortinget møtte opp som tilskuere da Stortinget behandlet et forslag fra AP om at Stortingsrepresentanter og vararepresentanter ikke kan sitte i Nobelkomiteen. Foto: Fartein Rudjord les mer

Politikk

Valgutvalgets innstilling uten Frp-kandidat

Valgutvalgets Nobel-innstilling har ingen navn fra Frp fordi partiet ifølge stortingsflertallet ikke har spilt inn en valgbar kandidat.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det er flertall i valgutvalget, hvor de parlamentariske lederne sitter, for ikke å votere over en kandidat som ikke er valgbar når saken behandles i stortingssalen fredag.

Flertallet av Arbeiderpartiet, KrF, Venstre, Senterpartiet og SV har flere ganger bedt Fremskrittspartiet om å komme opp med en annen kandidat enn Carl I. Hagen, som er vararepresentant til Stortinget.

Men Frp har ikke signalisert at partiet vil komme med en annen kandidat. Hvis partiet ikke gjør det før fredag, blir det votering over de andre kandidatene, men ikke Hagen, får NTB opplyst.

Beskytter stortingsflertallet

Hvis Frp velger å fremme Hagen og kreve en votering over hans kandidatur, må Stortinget først ta stilling til om det skal voteres over en ikke-valgbar kandidat.

Fremgangsmåten benyttes for å beskytte stortingsflertallet, som tirsdag vedtok et forslag om at vara- og stortingsrepresentanter ikke kan velges til Nobelkomiteen.

De fem opposisjonspartiene skal ha lagt bort alle planer om å fremme en motkandidat mot Hagen.

Formelt skal innstillingen fra valgutvalget nå oversendes Stortingets presidentskap, trolig onsdag ettermiddag.

Etter det NTB forstår, kommer Høyre nå til å stemme med stortingsflertallet i den videre behandlingen av saken.(Vilkår)

Nobelkomiteen Carl I. Hagen Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.