Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Statsminister Erna Solberg blir intervjuet av politisk redaktør i DN, Kjetil B. Alstadheim. Foto: Mikaela Berg
Statsminister Erna Solberg blir intervjuet av politisk redaktør i DN, Kjetil B. Alstadheim. Foto: Mikaela Berg les mer

Politikk

Podkast med Erna Solberg: – Bestem dere!

Statsminister Erna Solberg har lite til overs for at hun får kritikk for at hun ikke har kommet på banen i Nobel-striden rundt Carl I. Hagen. Hør DNs podkast med Solberg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Erna Solberg (H) deltok onsdag på arrangementet «DN Live: Hun som styrer landet». Her ble statsministeren spurt ut om en rekke temaer av DNs politiske redaktør, Kjetil B. Alstadheim.

Du kan høre hele seansen i podkasten under.

Solberg ble spurt ut om både perspektivmeldingen for norsk økonomi, om Venstre bør gå inn i regjering og hva hun tenker om bråket rundt Carl I. Hagens kandidatur til Nobelkomiteen.

Under sistnevnte tema ble Solberg tydelig engasjert.

– Jeg uttaler meg ikke om Nobelkomiteen og jeg kommer ikke til å gjøre det. Nå har vi i så mange år snakket om at vi må ha armlengdes avstand mellom den norske regjeringen og Nobelkomiteen. Når vi praktiserer det, får jeg angrep for at vi ikke deltar i disse situasjonene fra de samme folkene og journalistene som over lang tid har sagt at vi må ha armlengdes avstand. Bestem dere! sa Solberg fra scenen.

Når det gjelder den parlamentariske situasjonen på Stortinget etter høstens valg, la ikke Solberg skjul på at det er blitt vanskeligere for henne.

Under forrige Stortingsperioden hadde Høyre- og Frp-regjeringen et samarbeid med Venstre og KrF, hvor man kun trengte støtten fra ett av dem til enhver tid for å få flertall. Nå trengs begge partiene, men KrF har ikke villet binde seg til en ny samarbeidsavtale.

– Vi kommer til å gå på noen flere nederlag. Før kunne vi bytte mellom KrF og Venstre. Nå må vi ha med begge, eller noen andre, uttalte Solberg.(Vilkår)

Stortinget Erna Solberg Kjetil B. Alstadheim Venstre Nobelkomiteen Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.