Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Christopher W. Davidsen (foran) kunne i januar feire sølvmedalje i kokkenes VM, Bocuse d'Or. Nå blir oppgaven å levere kulinariske opplevelser på Britannia Hotel når Odd Reitans totalrenoverte luksushotell åpner i Trondheim i 2019. Foto: Jean-Philippe Ksiazek/AFP/NTB Scanpix
Christopher W. Davidsen (foran) kunne i januar feire sølvmedalje i kokkenes VM, Bocuse d'Or. Nå blir oppgaven å levere kulinariske opplevelser på Britannia Hotel når Odd Reitans totalrenoverte luksushotell åpner i Trondheim i 2019. Foto: Jean-Philippe Ksiazek/AFP/NTB Scanpix les mer

Mat

Stjernekokk Christopher W. Davidsen til Odd Reitans Britannia

Christopher W. Davidsen, sølvvinneren fra årets Bocuse d`Or, får frie tøyler når han snart sjekker inn på Rema-eier Odd Reitans luksushotell Britannia i Trondheim. Målet er å skape en av Norges beste restauranter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg ble kokk. Men da jeg var 18 fikk jeg jobb i oppvasken på Clarion Tyholmen Hotel i Arendal. Det ble et vendepunkt i mitt liv, sier Christopher W. Davidsen (34), Stavanger-gutten som nå har fått i oppgave å få Speilsalen på sagnomsuste Britannia i Trondheim til å skinne.

Drømmer om stjerner?

Målet er at Speilsalen skal bli en av Norges beste restauranter. Det skal i alle fall ikke stå på pengene. For hotelleier Odd Reitan (66) har bestemt seg for å bruke en milliard kroner på totalrenoveringen av det historiske hotellet. Trolig blir det mer, for den opprinnelige planen var å åpne hotellet i september neste år. Det er nå utsatt til februar 2019.

Hotellet skal fortsatt være preget av klassisk britiske overklasse. Og restauranten i Speilsalen vil få en tydelig fransk touch.

– Min matfilosofi er veldig klassisk. Jeg har jo gått i veldig god lære hos blant andre Odd Ivar Solvold og det klassisk franske passer meg veldig godt. Det var den filosofien jeg hadde med meg inn mot Bocuse d`Or. Fransk, men med min egen greie.

Britannia hotell

  • I Dronningens gate i Trondheim har det vært pensjonatvirksomhet helt siden 1708. Hotellet åpnet i 1870, og det første murbygget ble oppført i 1888. Siden åpnet østfløyen i 1895 og hjørnet med Britannia Café i 1897.
  • Palmehaven, tegnet av Fritz Martin Bachke, sto ferdig i 1918.
  • Etter en konkurs i 1924 overtok Kristoffer N. Stensrud som eier, og hotellet var i familien Stensruds eie frem til 1985.
  • I 2014 kjøpte Olav Thon og Reitangruppen (E.C. Dahls Eiendom) 50 prosent hver av hotellet.
  • Høsten 2015 kjøpte Reitan ut Olav Thon, og i fjor sommer stengte hotellet for totalrenovering.
  • I februar 2019, nær et halvt år etter den opprinnelige planen, skal hotellet gjenåpnes med 257 rom etter at Reitan har brukt langt over en milliard kroner på renoveringen.
Vis mer

– Din egen greie?

– Ja, med satsingen på gode lokale råvarer, med stor vekt på smak og på håndverket. Det kommer til å bli utrolig viktig i Speilsalen.

– Du får frie tøyler?

– Absolutt helt frie tøyler, ja. Når jeg begynner i jobben i mai neste år, skal jeg bruke god tid på å få det rette konseptet og samle de beste teamet. Ingenting skal være tilfeldig. Alt skal være gjennomtenkt ned til den minste detalj.

– Er det et mål å sanke Trondheims første Michelin-stjerne?

– Jeg tror nok alle kokker bærer på en drøm om utmerkelser, men for min del handler dette om at jeg i tre år har vært under et beinhardt press for å komme på pallen i Bocuse d`Or i Lyon og nå bare har lyst til å lage god mat og bli anerkjent for det, sier Davidsen.

– Er det ikke noe som skurrer med Rema, Reitan og fine dining i samme setning?

– Jeg har veldig respekt for det Odd Reitan gjør på Britannia. Han legger hele sjela si i dette hotellet og skaper noe som vil bety mye for hele byen. Jeg er sikker på at hotellet også kommer til å bli en attraksjon i seg selv, sier Davidsen.

Davidsens baby

Hotelldirektør Mikael Forselius bekrefter at Davidsen får frie tøyler.

– Han er kanskje den aller beste vi har i Norge akkurat nå med tanke på det han har prestert i konkurranser og med hans mange gjestespill rundt i verden. Nå får han en unik mulighet til å skape sin egen signaturrestaurant der hans matfilosofi og retter skal få skinne. Han skal få forme dette selv. Dette skal få bli hans baby og min jobb blir å sørge for at han får de ressursene han trenger. Hverken jeg eller Odd Reitan skal eller kan overstyre Christopher på det rent faglige, sier Forselius.

– Men samtidig skal det være klassisk i retning det franske. Det hadde blitt feil å gå i gang med et asiatisk konsept, sier han.

Når Speilsalen åpner igjen i februar 2019, får restauranten 35 sitteplasser pluss to langbord. (Vilkår)

Christopher W. Davidsen Rema Mikael Forselius Britannia Trondheim Mat
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.