Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Utenriks

Saudi-Arabia raser mot Trumps «uansvarlige» Jerusalem-beslutning

Saudi-Arabia raser mot Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Uansvarlig, mener saudiaraberne.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Kongedømmet beklager dypt at den amerikanske presidenten har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Vi har allerede advart mot de alvorlige konsekvensene av en slik uriktig og uansvarlig avgjørelse, heter det i en uttalelse fra det saudiarabiske hoffet.

Etter at USA i syv tiår har unngått å ta endelig stilling til Jerusalems status, har Trumps erklæring onsdag ført til nesten unisont negative reaksjoner fra diplomatisk hold. Mange frykter den også vil utløse mer vold i regionen. Trump har også satt i gang prosessen med å flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Saudi-Arabias kong Salman har advart og sagt at det vil være «et farlig skritt» å flytte ambassaden og at en flytting kan skape irritasjon blant verdens muslimer.(Vilkår)

Jerusalem Israel Donald Trump Saudi-Arabia Utenriks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.