Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Nå kan du samle, avle opp og selge digitale katter, såkalte cryptokitties, på markedsplassen CryptoKitties.co. Foto: Skjermdump: Cryptokitties.co
Nå kan du samle, avle opp og selge digitale katter, såkalte cryptokitties, på markedsplassen CryptoKitties.co. Foto: Skjermdump: Cryptokitties.co les mer

Teknologi

Nå kan du spekulere i digitale kattunger

Hvis du ikke liker bitcoin, vil du neppe like dette heller. Verdens dyreste kryptokattunge ble nylig solgt for oppunder en million kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Hvis du ikke klarer å finne deg en favoritt blant de 1334 kryptovalutaene som finnes i markedet, finnes det én mulighet til. Kryptokattunge.

Nå kan du samle, avle opp og selge digitale kattunger, såkalte cryptokitties, på markedsplassen CryptoKitties.co. I likhet med digitale valutaer er også handelen i digitale katter basert på blokkjedeteknologi.

Katt for en million

Handelsplassen, eller spillet, ble åpnet for offentligheten forrige tirsdag og interessen har skutt i været etter de virtuelle kattepusene.

Spillere og spekulanter har så langt brukt 6,7 millioner dollar på å kjøpe og selge kryptokatter, ifølge CNBC. Gjennomsnittsversjonen koster 25 dollar, men den dyreste katten er blitt solgt for 114.000 dollar – tilsvarende oppunder én million kroner.

Blokkjede

  • Teknologien bak bitcoin, ethereum og over tusen andre digitale valutaer.
  • Har mange andre potensielle bruksområder, blant annet innen "smartkontrakter" og tingenes internett.
  • En blokkjede kan brukes som en digitalt distribuert regnskapsbok for økonomiske transaksjoner, der alle deler av nettverket har hele regnskapsboken.
  • Det skal ikke være mulig å manipulere innholdet uten at det oppdages, og det er ikke behov for noen tiltrodd tredjepart som har ansvaret for transaksjonene.
Vis mer

– Populariteten til virtuelle katter passer godt med euforien vi ser ellers i kryptovalutaverdenen. Det minner veldig om Candy Crush-manien som var startskuddet for børsnoteringen av King Entertainment under enhjørning-æraen i midten av 2014, sier Peter Atwater, som leder Financial Insyghts, til CNBC.

Slik spiller du

Spillet fungerer ved at man kjøper to katter, for så å avle opp en ny en som man kan selge videre. Startprisen er satt av brukeren og prisen faller gradvis inntil katten er solgt.

Kattene kan skifte kjønn, og ettersom hver katt har hvert sitt unike kromosomsett kan det lages fire milliarder forskjellige katter.

Spillerne bruker ethereum, verdens nest største kryptovaluta, til å betale for kattene. Etterspørselen etter katter har imidlertid vært så høy at det har bremset opp transaksjonshastigheten i ether-nettverket.

– Kryptokatter er blitt så populært at det har tatt opp en betydelig del av transaksjonskapasiteten på plattformen til Etherum. Enkelte er bekymret for at et tullete spill kommer til å presse ut mer seriøse, forretningsbrukere, sier Garrick Hileman fra Cambridge Centre for Alternative Finance til BBC. (Vilkår)

Kryptokatt Bitcoin Blokkjedeteknologi Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.