Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Oljefondet har gjort sin første eiendomsinvestering i Tokyo. Foto: Per Thrana
Oljefondet har gjort sin første eiendomsinvestering i Tokyo. Foto: Per Thrana les mer

Oljefondet har gjort sin første eiendomsinvestering i Asia

Norges Bank Real Estate Management har signert en avtale om å kjøpe en andel på 70 prosent av fem eiendommer i Tokyo i samarbeid med den nye partneren Tokyu Land Corporation.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det skriver Norges Bank Real Estate Management i en pressemelding. Avtalen ble signert 7. desember 2017 og det er planlagt at den vil bli fullført i andre del av desember.

Norges Bank Real Estate Management vil betale 92,75 milliarder yen, tilsvarende rundt 6,8 milliarder kroner for andelen på 70 prosent av fem eiendommer i Tokyo i Japan. Tokyu Land Corporation har kjøpt den resterende andelen på 30 prosent og kommer til å forvalte eiendommene på vegne av partnerskapet, står det i meldingen.

Det er planlagt at partnerskapet vil finansiere 49 prosent av kjøpet med et banklån.

- Dette er fondets første eiendomsinvestering i Asia og er i tråd med vår strategi om å bygge en global portefølje med eiendommer av høy kvalitet, sier Karsten Kallevig, leder for Norges Bank Real Estate Management i pressemeldingen og legger til:

- Vi er fornøyde med å ha inngått samarbeid med en solid og kunnskapsrik partner som Tokyu Land Corporation. Tokyu Land Corporations satsning i Shibuya-området utgjør et godt utgangspunkt for å forvalte porteføljen. Vi ser frem til sammen å utvikle partnerskapet videre.

Partnerskapet kjøper eiendommene av Veloqx Group. Eiendommene ligger i området Omotesandō i Tokyo.

- Som et av verdens største eiendomsmarkeder vil Tokyo være en viktig del av fondets eiendomsportefølje på sikt», sier Kallevig.

Porteføljen består av 12 300 kvadratmeter med butikk- og kontorlokaler. (Vilkår)