Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Nicehash, et selskap som har både inntekter og utgifter i bitcoin har fått hele sin beholdning av kryptovalutaen stjålet av hackere. Foto: Vyacheslav Prokofyev/NTB Scanpix
Nicehash, et selskap som har både inntekter og utgifter i bitcoin har fått hele sin beholdning av kryptovalutaen stjålet av hackere. Foto: Vyacheslav Prokofyev/NTB Scanpix les mer

Teknologi

Hackere stjal bitcoin for en halv milliard

Selskapet innrømmer tyveriet, men har ikke full kontroll over hvor mye som er tapt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nicehash, et selskap som megler datakraft for utvinning av bitcoin, ble onsdag angrepet av hackere som tømte hele selskapets beholdning av bitcoin.

Selskapet sier det ikke vet sikkert nøyaktig hvor mye som ble stjålet, men flere nyhetskilder sier det er snakk om minst 63 millioner dollar, eller 521 millioner kroner med dagens kurs, skriver Business Insider.

Markedsplass

. Denne meldingen ligger i øyeblikket på Nicehash' nettsider. Selskapet har antakelig tapt over 520 millioner kroner i ett hackerangrep. Foto: Nicehash.com

Nicehash er en markedsplass som megler datakraft til såkalt kryptoutvinning. Å utvinne nye kryptomynter krever store mengder regnekapasitet og datakraft og gjennom Nicehash kunne utvinnere kjøpe slik datakraft fra tilbydere. Tilbyderne er alt fra privatpersoner til selskaper med datakraft til overs.

Mange av bitmyntene som ble stjålet var øremerket honorarer til dem som leier ut datakraft, så tyveriet berører mange flere enn Nicehash selv.

Nøyaktig hvor mange og hvor mye er foreløpig ikke kjent. (Vilkår)

Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.