Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Leder av administrasjonsstyret i Silver, advokat Sven Iver Steen og fungerende sjef Bjørn Østbø lykkes å finne en løsning kun få Silver-kunder var misfornøyd med. Foto: Javad Parsa
Leder av administrasjonsstyret i Silver, advokat Sven Iver Steen og fungerende sjef Bjørn Østbø lykkes å finne en løsning kun få Silver-kunder var misfornøyd med. Foto: Javad Parsa les mer

Privatøkonomi

Kun 26 av 18.500 Silver-kunder sa nei til Storebrand

Mandag utløp fristen for å si nei til Storebrands oppkjøp av Silvers kunder. Det ble et overveldende ja.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mandag gikk fristen ut for Silver-kundenes mulighet til å stemme ned forslaget Administrasjonsstyret la frem for dem i november. Forslaget var at Storebrand kjøper opp kundene, at alle som har fripoliser får konvertert de til fripoliser med investeringsvalg.

Går videre med Storebrand

Dette er saken

  • Silver Pensjonsforsikring as har 18.500 kunder.
  • Fra 2016 ble Solvens II-regelverket for livs- og skadeforsikringsselskaper innført. Det betyr at selskapene måtte sette av mer penger til å dekke forpliktelser overfor kundene.
  • Regelverket ble innført 1. januar 2016. Silver fikk ett års utsettelse. I november 2016 var planen klar. Silver skulle opprette et nytt selskap i Liechtenstein og flytte kundene over til det. Finansdepartementet ga utsettelse til 15. februar 2017.
  • 17. februar fattet Finansdepartementet, etter tilrådning fra Finanstilsynet, vedtak om at Silver settes under offentlig administrasjon.
  • I oktober ble det klart at Storebrand kjøper Silver.
Vis mer

Dette var imidlertid opp til kundene å si ja til Storebrand eller ikke. Stemte over en femtedel av kundene forslaget ned, ble det ingen avtale med Storebrand.

Slik blir det ikke. Silver har mer enn 18.500 kunder. Innsigelsesfristen løp ut mandag klokken 15.00. Ved utløpet av fristen har Silver mottatt innsigelse fra kun 26 forsikringstagere, skriver selskapet i en melding.

– Administrasjonsstyret vil derfor gå videre i prosessen med overføring av forsikringsavtalene og Silver til Storebrand Livsforsikring. Jeg er glad for at kundene i Silver på denne måten slutter opp om løsningsforslaget. Administrasjonsstyret vil nå søke Finanstilsynet om samtykke til å inngå overdragelsesavtalen med Storebrand Livsforsikring as, sier administrasjonsstyrets leder Sven Iver Steen i en kommentar.

Vil overføres tidlig i 2018

Administrerende direktør Bjørn Østbø sier forutsatt at Finanstilsynet gir snarlig samtykke, så vil overføringen av kundene til Storebrand skje tidlig i 2018.(Vilkår)

STOREBRAND ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

Silver Silver Pensjonsforsikring Pensjon Storebrand Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.