Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Administrerende direktør Jon Carlsen i Boligbygg Oslo går av etter høstens korrupsjonsskandale. Her sammen med kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen i Boligbygg. Foto: Fredrik Solstad
Administrerende direktør Jon Carlsen i Boligbygg Oslo går av etter høstens korrupsjonsskandale. Her sammen med kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen i Boligbygg. Foto: Fredrik Solstad les mer

Eiendom

Sjefen i Boligbygg trekker seg

Sjefen i Boligbygg Oslo, Jon Carlsen, går av etter skandalene som har ridd selskapet denne høsten.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligpriser

Klikk på kartet for å søke på boligpriser i et område du er interessert i.

Det går frem av en pressemelding fra Boligbygg mandag kveld. Det skjer etter at DN i oktober skrev om tvilsomme kjøp av 51 leiligheter for 222 millioner kroner fra konkursgjengangere.

Siden da har saken rullet videre utover høsten, og to personer er nå siktet for grov korrupsjon. Hele styret i Boligbygg har også blitt byttet ut i kjølvannet av skandalen.

Boligbygg-skandalen

Her finner du DNs artikler om Boligbygg-skandalen fra oktober og frem til i dag.

Les alt om saken

– Vi er avhengig av et godt omdømme. Når det er avdekket alvorlige organisatoriske og strukturelle mangler, må vi først komme til bunns i historien og lære av den. Dette vil granskningen hjelpe oss med. Men samtidig må vi ha blikket festet fremover. I prosessen med å gjøre nødvendige endringer er det naturlig også å bringe inn nye hoder, sier styreleder Stig Bech i Boligbygg Oslo.

Øivind Christoffersen overtar som toppsjef i Boligbygg på midlertidig basis. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Boligbygg Oslo KF

  • Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger.
  • Foretaket har over 11.000 boliger, hvor det bor mer enn 25.000 mennesker.
  • Med en million kvadratmeter boligareal er Boligbygg Norges største utleier av boliger.
  • Boligene er fordelt på alle Oslos 15 bydeler, og ligger i alt fra verneverdige 1890-bygårder til helt moderne nybygg.

Kilde: Selskapet

Vis mer

Fortsetter i kommunen

Carlsen får fortsette i en annen stilling i Oslo Kommune.

«Jon Carlsen vil i forståelse med styret fratre sin stilling som daglig leder i Boligbygg Oslo KF. Han slutter i selskapet den 20. desember og vil tiltre ny stilling i Oslo kommune på nyåret», heter det i meldingen fra Boligbygg.

– Styret anerkjenner Jons innsats for Boligbygg gjennom en årrekke. Styret har dessuten hatt et godt samarbeid med Jon gjennom en vanskelig tid og en god dialog rundt hans avgang. I en interimsperiode vil Øivind Christoffersen gå inn som daglig leder inntil permanent leder er på plass. Christoffersen har en omfattende leder- og styreerfaring, blant annet som direktør i Statsbygg og styreleder i Omsorgsbygg Oslo KF. Denne bakgrunnen er ett av flere forhold som gjør at han raskt vil kunne sette seg inn i selskapets virksomhet og lede organisasjonen på en god måte, sier styreleder Stig Bech i pressemeldingen.

Han sier det typisk tar fra fire til åtte måneder å ansette en sjef, og at Boligbygg i hvertfall vil ha dette på plass i løpet i 2018.

«Svært krevende for meg»

– De siste månedene i Boligbygg har vært svært krevende for meg og organisasjonen for øvrig. Det er viktig at tilliten til selskapet gjenopprettes raskest mulig slik at foretaket kan konsentrere seg om de oppgavene som ligger til foretaket fremover. Jeg mener jeg kan bidra til dette ved å stille min plass til rådighet for en ny leder som kan ta ansvaret videre, sier Jon Carlsen i meldingen.(Vilkår)

Oslo Statsbygg Boligbygg Jon Carlsen Stig Bech Eiendom
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.