Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frederik Wilhelm Mohn kjøper igjen aksjer i Pareto Bank etter å ha kvittet seg med 1,9 millioner aksjer i selskapet siden oktober. Foto: Mikaela Berg
Frederik Wilhelm Mohn kjøper igjen aksjer i Pareto Bank etter å ha kvittet seg med 1,9 millioner aksjer i selskapet siden oktober. Foto: Mikaela Berg les mer

Finans

Frederik Mohn kjøper igjen i Pareto Bank

Bergens-milliardær Frederik Wilhelm Mohn har fått igjen troen på Pareto Bank etter å ha solgt seg kraftig ned tidligere i høst.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Milliardær, storarving og rigg-eier Frederik W. Mohn har de seneste månedene storsolgt aksjer i Pareto Bank. Totalt reduserte han beholdningen fra 2,8 med nesten 2 millioner aksjer i selskapet. I kroner solgte han for om lag 72 millioner kroner.

Nå kjøper han igjen.

Ifølge ferske aksjonæroversikter kjøpte Mohns investeringsselskap Perestroika aksjer i Pareto Bank i førjulsuken for oppunder to millioner kroner. Med det økte han beholdningen med 50.000 aksjer. Dette er det første kjøpet han har gjort siden september, da han kjøpte 100.000 aksjer like før han lempet ut mesteparten av aksjene sine.

Frederik W. Mohn

Alder: 40

Sivilstatus: Gift, tre barn.

Stilling: Styreleder i investeringsselskapet Perestroika as.

Bakgrunn: Som barnebarn av pumpekonserngründer Frank Mohn og sønn av bergensmilliardær Trond Mohn lå det i kortene at Frederik Wilhelm Mohn skulle inn i familiebedriften. I januar 2011 ble han sjef i Frank Mohn as, men sluttet etter knappe to år. Han har investert friskt gjennom sitt investeringsselskap Perestroika, grunnlagt i 2005, blant annet med suksess i Norwegian og Tesla.

Vis mer

De store aksjesalgene Perestroika gjorde i Pareto Bank skjedde mens kursen nærmet seg det høyeste nivået så langt i år på 41,60 kroner i begynnelsen av november. Siden har kursen falt noen kroner tilbake. Bare i begynnelsen av desember 2016 har Pareto Bank-aksjen vært notert høyere.

Venter tøffere boligmarked

Pareto Bank driver med eiendomsfinansiering, selskaps- og verdipapirfinansiering og shipping- og offshorefinansiering. I tredje kvartal i år fikk banken et resultat før skatt på 115 millioner kroner, opp 91,2 millioner fra tredje kvartal i 2016. Samtidig endte banken opp med renteinntekter på 138,7 millioner kroner, opp fra 108 millioner kroner samme periode i fjor.

Banken har tidligere uttalt at den forbereder seg på et tøffere boligmarked, der et svakere nyboligmarked vil kunne påvirke bankens tilgang på nye kreditter i 2018.

Urealisert gevinst på 122 millioner kroner

I slutten av november skrev DN at Bergen-investor Mohn hadde en urealisert gevinst på 122 millioner kroner etter drøyt seks måneder som aksjonær i fergeselskapet Fjord1.

Mohn er også største aksjonær og eier 45,8 prosent av riggselskapet Songa Offshore, som er i ferd med å bli kjøpt opp av verdens største rigg- og boreselskap Transocean. Den posisjonen har han tjent store penger på.

Transocean har lagt frem et bud på 47,50 kroner per aksje, 37 prosent over sluttkurs da budet ble gitt i august, som Mohn allerede har akseptert. Investoren er også innstilt som nytt styremedlem i riggkjempen, og har inngått en avtale om at han ikke skal selge Transocean-aksjene han får utstedt etter fusjonen.

Songa Offshore-aksjen er opp 81,75 prosent på Oslo Børs langt i år, og handles for rundt 59 kroner onsdag. (Vilkår)

Pareto Bank Frederik W. Mohn Aksjer Perestroika Finans
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.