Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Det knytter seg store forventninger til Teslas Model 3, også kalt folke-Teslaen. To analytikere i KeyBanc tror ikke Tesla vil levere som forespeilet.
Det knytter seg store forventninger til Teslas Model 3, også kalt folke-Teslaen. To analytikere i KeyBanc tror ikke Tesla vil levere som forespeilet. les mer

Motor

Analytikere tviler på folke-Teslaen – aksjen faller

Tesla ser ut til å ligge bak skjema i produksjonen av folkeutgaven Model 3. Det gir Tesla-aksjen en skramme på New York-børsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tesla klarer ikke å oppfylle forventningene til leveransene av Model 3 i fjerde kvartal. Bare 5000 av de 15.000 varslede bilen kommer på veien, ifølge analytikere i KeyBanc.

Dermed faller Tesla-aksjen rundt to prosent etter børsåpningen onsdag.

Det har lenge blitt stilt spørsmål ved Teslas leveringsdyktighet av bilen som nå skal introduseres i massemarkedet.

Analytikerne Brad Erickson og Elliot Arnson tviler ikke bare på leveringsdyktigheten. De er også bekymret for den fremtidige lønnsomheten til Tesla.

– Selv om det sannsynligvis vil ta noen kvartaler før det vil bli avklart hvilke bruttomarginer Model 3 vil ligge på, fastholder vi sektorvektingen og tror marginbildet vil skuffe og investorene vil få erfare at veksten i salget av Model S og Model X ikke vil vokse i samme grad, noe som ikke reflekteres i aksjene, skriver de i et notat.

De har sjekket med 18 Tesla-forhandlere rundt om i USA og tviler på at Model 3 vil oppfylle salgsestimatene.

Analytikerne i KeyBanc tror at investorene må erkjenne at salget av Modell S og Model X ikke oppfyller vekstmålene, at bruttomarginen ikke vil øke i tråd med forventningene, og de stiller også spørsmål ved om etterspørselen etter Modell 3 vil være stor nok til å nå målet for bruttomarginen.

Året så langt har vært litt av et rally for Tesla-aksjen – fra 220 dollar ved inngangen av året til toppnoteringen på vel 380 dollar i sommer. Nå handles den for 311 dollar.(Vilkår)

Tesla Elliot Arnson Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.