Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Rådgiver Hans Kristian Amundsen med Ap-leder Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt i Bergen under valgkampen i fjor. Foto: Ida von Hanno Bast
Rådgiver Hans Kristian Amundsen med Ap-leder Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt i Bergen under valgkampen i fjor. Foto: Ida von Hanno Bast les mer

Politikk

Kritikere krever at Støre-rådgiver må gå

Under tirsdagens sentralstyremøte i Ap skal flere ha kommet med sterk kritikk av lederen for sekretariatet for stortingsgruppen, Hans Kristian Amundsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Partisekretær Kjersti Stenseng skal ha startet kritikken og uttrykt manglende tillit til sekretariatslederen, skriver Dagbladet.

Bakgrunnen er angivelig konfliktskapende og dårlig ledelse, at sensitive dokumenter han har hatt ansvaret for har lekket til mediene, at han ikke har klart å skape ro blant de ansatte i gruppen, og kritikkverdig opptreden i valgkampen.

– Vi var mange på møtet som mener at Amundsen må gå. Det var en massiv kritikk mot ham. Mange uttrykte manglende tillit, sier en kilde som var til stede på møtet.

Kilder sier til Dagbladet at den sterke kritikken i praksis betyr at Amundsen må gå.

Amundsen avviser kritikken blankt overfor avisen.

– Det er vanskelig å forholde seg udokumenterte påstander fra anonyme kilder. Jeg deltok ikke i sentralstyremøtet, og har ingen informasjon om hva som ble sagt der. Når det gjelder min håndtering av Giske-saken, som jeg skjønner er utløsende for kritikken, begrenser den seg til at jeg har bistått tre varslere i en forberedende fase, og til støtte og oppfølging underveis og etterpå, skriver Amundsen i en epost til Dagbladet.

(©NTB)(Vilkår)

Arbeiderpartiet Hans Kristian Amundsen Kjersti Stenseng Trond Giske Jonas Gahr Støre Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.