Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tesla lover å få opp tempoet i produksjonen av elbilen Model 3 fremover. Foto: JAMES GLOVER/Reuters/NTB scanpix
Tesla lover å få opp tempoet i produksjonen av elbilen Model 3 fremover. Foto: JAMES GLOVER/Reuters/NTB scanpix les mer

Motor

Tesla har fått opp tempoet i Model 3-produksjonen

Demper nok en gang forventningene, men lover langt høyere produksjonstempo fremover.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Da de første 30 eksemplarene av billigmodellen Model 3 ble levert i fjor sommer, varslet Tesla at selskapet ville produsere rundt 5000 eksemplarer av elbilen i uken ved utgangen av året.

Slik gikk det ikke. Senere ble denne målsetningen utsatt til utgangen av første kvartal. Nå skyves det nok en gang på produksjonsmålet.

Nå lover selskapet å få opp tempoet i produksjonen til rundt 2500 eksemplarer i uken innen utgangen av første kvartal og rundt 5000 eksemplarer i uken innen utgangen av andre kvartal i år.

I en oppdatering til investorene onsdag kveld opplyser selskapet at det leverte 1550 eksemplarer av Model 3 i fjorårets siste kvartal. I tillegg var rundt 860 eksemplarer på vei ut til kundene ved utgangen av kvartalet.

Selskapet opplyser at det i løpet av fjerde kvartal gjorde store fremskritt med tanke på å redusere flaskehalser i produksjonen. I løpet av de siste syv arbeidsdagene i 2017 ble det produsert 793 eksemplarer av Model 3. I løpet av de aller siste dagene av fjoråret ble produksjonen økt til et tempo som tilsvarer 1000 Model 3-eksemplarer i uken, opplyser selskapet.

Fra 9. desember og frem til nyttår produserte selskapet flere eksemplarer enn det ble produsert i de fire foregående månedene med produksjon av Model 3.

– Dette er grunnen til at vi ikke har vært i stand til å levere mange av disse bilene i løpet av julehøytiden, skriver selskapet i meldingen.

Samlet leverte selskapet 101.312 eksemplarer av selskapets to andre elbilmodeller, Model S og Model X i løpet av 2017. Dette er en økning på 33 prosent fra 2016, opplyser selskapet onsdag.(Vilkår)

Motor
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.