Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Hver fjerde leder i Norge mener selskapene de leder ikke er godt nok sikret mot dataangrep. Foto: Fredrik Bjerknes
Hver fjerde leder i Norge mener selskapene de leder ikke er godt nok sikret mot dataangrep. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Teknologi

Norske ledere frykter dataangrep mer enn finanskrise

Norske ledere frykter dataangrep mer enn konjunkturnedgang eller finanskrise, ifølge en ny undersøkelse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Samtidig som at frykten for dataangrep er størst, oppgir hver fjerde virksomhet at de ikke er godt nok sikret mot dette, skriver Finansavisen. Det er revisjons- og rådgivningsselskapet BDO som har gjennomført en undersøkelse blant 1.500 norske ledere i offentlig og privat sektor.

– Norske virksomheter har fremdeles en lang vei å gå når det gjelder å bygge opp en organisasjon som håndterer IT- og cyber-risiko på samme måte som annen virksomhetsrisiko, sier leder for BDOs operative IT-sikkerhetstjenester Chris Culina.

- Underlig observasjon

– Det er en litt underlig observasjon. Det betyr at man er redd for at det skal begynne å brenne, men dropper å installere røykvarsler og slukkeutstyr, legger han til.

Dataangrep topper foran konjunkturnedgang på listen over det norske ledere bekymrer seg mest for. De tre neste punktene er finanskrise, negativ medieoppmerksomhet og betydelig bortfall av ansatte.(Vilkår)

Datasikkerhet BDO Teknologi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.