Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Trygve Slagsvold Vedum i vandrehallen i forbindelse med muntlig spørretime i Stortinget. Foto: Pedersen, Terje
Trygve Slagsvold Vedum i vandrehallen i forbindelse med muntlig spørretime i Stortinget. Foto: Pedersen, Terje les mer

NHO

Sp-leder: Arrogant av Jeløya-forhandlerne å droppe spørretimen i Stortinget

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerer på at statsråder gikk på "fasjonabel middag med NHO", men ikke fant tid til å stille til spørretimen på Stortinget.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), kommunalminister Jan Tore Sanner (H), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) hadde alle meldt forfall til den ordinære spørretimen i Stortinget onsdag.

Senterpartiet sendte forrige uke ikke mindre enn åtte spørsmål til ulike statsråder som alle er nestledere i de to regjeringspartiene som for tiden forhandler om en ny regjeringsplattform med Venstre på Hotel Jeløy Radio rett utenfor Moss.

– Statsråden hadde tid til å gå på en fasjonabel middag med NHO tirsdag kveld. Da blir det hult å argumentere med at de ikke har tid til å stille i Stortinget fordi de sitter i regjeringsforhandlinger. Dette er arroganse overfor det folkevalgte Stortinget, som er Norges høyeste organ, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Han varsler at Senterpartiet vil ta opp saken med Stortingets presidentskap.

Forhandlingene på Jeløya foregår onsdag på nestledernivå, mens statsminister og Høyre-leder Erna Solberg (H) er i USA for å møte president Donald Trump, og Frp-leder og finansminister Siv Jensen må møte i SSB-høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Senterpartiet trakk samtlige spørsmål som etter planen skulle besvares av andre statsråder i den ordinære spørretimen onsdag.(Vilkår)

Trygve Slagsvold Vedum Stortinget Bent Høie Fremskrittspartiet Ketil Solvik-Olsen NHO
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.